Nationale School Lunch testen op glyfosaat, pesticiden, zware metalen, hormonen en voedingsstoffen onthuld

Schoollunches uit de hele VS werden getest door “Moms Across America” op glyfosaat, pesticiden, zware metalen, en meer…
93,4% van de geteste schoollunches hadden detecteerbare niveaus van glyfosaat onkruidverdelger.
74% van de schoollunch monsters bevatten minstens één andere
schadelijke pesticide.
100% van de school lunch monsters bevatte zware metalen (arseen, cadmium, lood, kwik) op niveaus tot 6.293 X hoger dan de EPA’s maximale niveaus toegestaan in drinkwater.

klik op deze link voor het originele artikel met alle links,
als je Engels lastig vindt is deepl een goede vertaal site

Dertig miljoen genetisch gemodificeerde schoolmaaltijden worden dagelijks in Amerika aan onze kinderen geserveerd.

Het testen van 43 schoollunch monsters toont aan:

-95,3% van de schoolmaaltijden bevatte kankerverwekkend, hormoonverstorend en leverziekte-veroorzakend glyfosaat.
-74% van de monsters bevatte minstens één van de 29 schadelijke pesticiden. 4 Diergeneesmiddelen en hormonen werden aangetroffen in 9 monsters van schoollunches in niveaus tot 130,76 ng/g.
-100% van de monsters van schoollunches bevatte zware metalen in niveaus tot 6.293 X hoger dan de door de EPA toegestane maximumniveaus in drinkwater.
Het merendeel van de monsters bevatte abominabel weinig voedingsstoffen.

Van veel van deze gifstoffen is vastgesteld dat ze bijdragen aan of leiden tot neurologische ontwikkelingsstoornissen, schade aan het immuunsysteem, hormoonverstoring, kanker, leverziekten, tumoren en meer.

Zonder de juiste voedingsstoffen zullen de hersenen van onze kinderen niet goed functioneren en zal hun lichaam zich niet naar behoren ontwikkelen. Vaak hebben kinderen met leer- en gedragsproblemen een tekort aan slechts één of twee mineralen of vitaminen; als die voedingsstoffen aan hun dieet worden toegevoegd, verdwijnen hun geestelijke, lichamelijke en gedragsproblemen. Zelfs gewelddadig gedrag wordt gestopt. Onze kinderen moeten goed voedsel met veel voedingsstoffen krijgen.

Voor miljoenen achtergestelde kinderen zijn schoolmaaltijden de enige maaltijden die ze nuttigen. Schoollunches bevatten veel ingrediënten van genetisch gemodificeerde gewassen zoals maïs, soja en suiker uit suikerbieten en worden verwerkt met genetisch gemodificeerde oliën zoals canola- en sojaolie. De meeste genetisch gemodificeerde gewassen zijn ontworpen om giftige chemicaliën te weerstaan, zoals glyfosaat, glufosinaat, dicamba en nog veel meer schadelijke chemicaliën.

De tarwe, erwten, bonen, haver en andere graanbestanddelen in schoollunches, zoals in hotdog- en hamburgerbroodjes, broodkruimels, pasta, pizzakorsten, enz. zijn hoofdzakelijk afkomstig van conventionele gewassen die vaak vóór de oogst met glyfosaat worden bespoten als droogmiddel – deze praktijk leidt tot hoge niveaus van glyfosaatresiduen in het voedsel. Duizenden voedselmonsters zijn getest op glyfosaat; dergelijke tests op schoollunches zijn ons niet bekend.

Het frequente gebruik van deze chemicaliën – jaarlijks wordt in de Verenigde Staten bijvoorbeeld 280 miljoen pond glyfosaat-herbiciden gebruikt – blijkt de micro-organismen in de bodem te doden die essentieel zijn voor de gezondheid van de bodem. Glyfosaat houdt ook veel mineralen vast, waardoor de bodem essentiële voedingsstoffen verliest. Daarom is een toenemende hoeveelheid meststoffen nodig om gewassen te verbouwen – in 2008 werd naar verluidt meer dan 500 miljoen pond meststoffen gebruikt. Veel meststoffen zijn afgeleid van mest van dieren die genetisch gemodificeerde granen hebben gegeten die zijn bespoten met glyfosaat en andere petrochemische stoffen. Studies hebben aangetoond dat deze petrochemische stoffen zware metalen bevatten, zoals arsenicum, cadmium, barium en aluminium. De chemische residuen, vooral glyfosaat, spoelen niet af. De zware metalen in de meststoffen logen in de bodem, worden opgenomen in het gewas, en komen voor in tarwe, maïs, soja en vele andere voedingsmiddelen.

Fabrikanten van babyvoeding hebben al hoge niveaus van zware metalen ontdekt in zes van de populairste merken babyvoeding. Het rapport van het Congres over babyvoeding toonde niveaus van arsenicum aan van maar liefst 913 ppb, cadmium van 344 ppb en lood van 886 ppb. Van zware metalen is aangetoond dat ze mentale retardatie, neurocognitieve stoornissen, gedragsstoornissen, ADHD, ademhalingsproblemen, kanker en hart- en vaatziekten veroorzaken. Er is geen reden om aan te nemen dat hetzelfde hoge gehalte aan zware metalen niet ook in schoollunchvoeding zou zitten.

De uitputting van voedingsstoffen in de bodem door landbouwchemicaliën leidt tot gewassen met een tekort aan voedingsstoffen. Voorbereidende tests op conventioneel voedsel resulteerden in “beschamend lage” nutriëntenniveaus, volgens plantenziektekundige Don Huber, PhD. met zestig jaar ervaring. We vermoedden dat de nutriëntdichtheid van schoollunches ook extreem laag is. Het testen op voedingsstoffen in schoollunchvoeding is een noodzakelijke stap om de gezondheid van onze kinderen en het succes van de toekomst van ons land te waarborgen.

testing_food.jpgLage voedingsstoffen in de granen die aan vee worden gevoerd, kunnen leiden tot lage groeicijfers en ziekte. Boeren injecteren vaak tientallen medicijnen, zoals antibiotica, in hun vee om kwalen te voorkomen of te behandelen. Deze praktijk komt vooral voor bij CAFO’s (Confined Animal Feeding Operations), waar duizenden varkens, koeien of kippen in kleine, onhygiënische ruimtes worden gepropt. Veehouders stimuleren de groei kunstmatig door het vee groeihormonen in te spuiten. Deze hormonen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de consument: ze verstoren de hormoonhuishouding van mensen die het vlees consumeren en veroorzaken nadelige effecten zoals vroege menstruatie bij meisjes en de groei van buikvet en borstweefsel bij jongens. Een onevenwicht in de hormonen kan ook de slaap en de stemming beïnvloeden en emotionele uitbarstingen en een verminderde aandachtsspanne veroorzaken, met gedrags- en leerproblemen tot gevolg. Daarom zijn we begonnen met tests op 108 van de meest zorgwekkende diergeneesmiddelen en hormonen, waaronder antibiotica.

Het testen van schoollunches op glyfosaat, pesticiden, zware metalen, hormonen en voedingsstoffen is iets wat onze federale overheidsinstanties zouden moeten doen. Deze testresultaten moeten openbaar worden gemaakt. Moms Across America is duidelijk dat de federale regering voornamelijk in de zakken zit van Big Ag en Big Chem, dus deze acties zullen waarschijnlijk nooit genomen worden.

De link naar het volledige rapport over het testen van glyfosaat en AMPA in schoollunches is hier te vinden.

Bij regelmatige consumptie kunnen resultaten met Totaal Effectief Glyfosaat boven 25 ng/g schadelijke gevolgen hebben. Dit zijn niveaus die, indien routinematig gevoerd aan ratten, leiden tot symptomen van Niet-Alcoholische Vette Leverziekte (NAFLD).

NAFLD is levensbedreigend en is een epidemie in de VS. Deze niveaus van glyfosaat in schoollunches zullen naar verwachting vergelijkbare effecten hebben op kinderen. Niveaus lager dan 25 ng/g kunnen naar verwachting bijdragen tot NAFLD en andere pathologieën omdat een kind gedurende de dag meer dan één ding eet dat glyfosaat bevat, en de niveaus van glyfosaat zouden cumulatief zijn.

Volgens de Amerikaanse Leverstichting
Ongeveer 100 miljoen mensen, of ongeveer 1 op de 3 mensen in de Verenigde Staten, hebben naar schatting niet-alcoholische vette leverziekte.

Niet-alcoholische Fatty Liver Disease (NAFLD) is de meest voorkomende vorm van leverziekte bij kinderen en is de afgelopen 20 jaar meer dan verdubbeld.

Volgens de Mayo Clinic:
Leverziekte veroorzaakt niet altijd merkbare tekenen en symptomen. Als tekenen en symptomen van een leverziekte optreden, kunnen ze onder meer zijn:

Huid en ogen die er gelig uitzien (geelzucht)
Buikpijn en zwelling
Zwelling in de benen en enkels
Jeukende huid
Donkere urinekleur
Bleke ontlasting
Chronische vermoeidheid
Misselijkheid of braken
Verlies van eetlust
Neiging tot gemakkelijk blauwe plekken

De EPA moet de licentie voor glyfosaat intrekken om glyfosaat uit de voedselvoorziening te verwijderen en het risico van NAFLD in onze bevolking te verminderen. Het toestaan van het voortgezette gebruik van glyfosaat in onze voedselvoorziening en gemeenschappen draagt aanzienlijk bij aan de stijgende kosten van de gezondheidszorg en is nadelig voor de samenleving.

Bestrijdingsmiddelen
Moms Across America liet de 43 monsters van de schoollunch testen op 220 van de meest flagrante pesticiden, zoals:
2,4-D, Atrazine, Carbaryl, Chloorpyrifos, Dicamba, Fipronil, Imidacloprid, Metoclor, Piperonal Butoxise, Pyrimenthanil, Simazine, Tetraconazol, Thiabendazol, en nog veel meer.

74% van de monsters van de schoollunch bevatte minstens één van de schadelijke pesticiden
29 verschillende soorten pesticiden waren aanwezig in 74% van de schoollunches
Thiabendazol, een immuunonderdrukker, werd aangetroffen in 27,9% van de monsters
Piperonal Butoxide, een ontwikkelingstoxine die geboorteafwijkingen en neurologische ontwikkelingsstoornissen veroorzaakt, werd in 41% van de monsters aangetroffen.
Pyrimethanil, dat bij dieren schildkliertumoren veroorzaakt, werd met 595,04 ppb op een appel aangetroffen.

Onderzoek van slechts drie van de chemische stoffen bracht alarmerende bezorgdheid aan het licht over schade aan het immuunsysteem, geboorteafwijkingen, verstoring van de neurologische ontwikkeling en tumoren:

Thiabendazool (TBZ) – aanwezig in 12 van de 43 monsters (27,9%), werd aangetroffen met 176,28 ppb op een groene appel en 34,99 ppb op een rode appel. TBZ heeft immunosuppressieve effecten. Een studie uit 2021 concludeerde dat “TBZ, MSG en BB een negatieve invloed hebben op hematologische parameters en aangeboren en humorale immuunfuncties en ontstekingsreacties. TBZ bereikte de maximale negatieve effecten, gevolgd door het levensmiddelenadditief MSG en BB. Gezien de prevalentie van deze levensmiddelenadditieven moeten TBZ en MSG worden beperkt tot een minimaal gebruik of moeten in plaats daarvan natuurlijke levensmiddelenadditieven worden gebruikt.”

Piperonal Butoxide (PBO) – aanwezig in 18 van de 43 monsters ( 41%), tot 41,96 ppb in een hamburger- is een ontwikkelingstoxine of teratogeen dat structurele misvormingen kan veroorzaken, waaronder remming van de ontwikkeling van specifieke delen van de hersenen en de ontwikkeling van de voorpoten en het gezicht. Een studie uit 2019 wijst erop dat een cruciaal werkingsmechanisme erin bestaat een essentiële signaalroute voor de ontwikkeling te remmen.

PBO is geen pesticide maar een synergist die de pesticidale activiteit van vele pesticiden versterkt. Het wordt daarom gebruikt in combinatie met vele pesticiden, wat resulteert in een brede blootstelling van de mens. Het feit dat het een synergist is, en geen pesticide, verzwakt de bezorgdheid over deze chemische stof niet, maar vergroot deze, omdat PBO daardoor veel meer wordt gebruikt en dus een hogere blootstelling tot gevolg heeft. Als je een beetje krijgt in dit voedsel, een beetje meer in het volgende, en een beetje meer in het volgende, telt het allemaal op. Vooral aanstaande moeders moeten voorzichtig zijn vanwege de ontwikkelingstoxiciteit van deze stof. Prenatale blootstelling aan PBO kan duidelijke misvormingen van de voorhersenen en het gezicht of neurologische ontwikkelingsstoornissen veroorzaken…. In deze studie werd het laagste waarneembare effectniveau voor de ontwikkelingstoxiciteit van PBO bij muizen meer dan 30 keer lager vastgesteld dan eerder erkend door de EPA en andere agentschappen. Menselijke blootstelling aan PBO en de mogelijke bijdrage ervan aan etiologisch complexe geboorteafwijkingen moeten grondig worden onderzocht.

Pyrimethanil werd gedetecteerd bij 595,04 ppb op een appel. Een studie uit 2018 over pyrimethanil geeft aan dat het schildklierfolliculaire celtumoren veroorzaakt bij ratten en de hepatische schildklierhormoonstofwisseling upreguleert, wat verantwoordelijk kan zijn voor schildkliertumorigenese (Hurlety, 1998 ).

Het volledige rapport van de pesticidetests op schoollunches is hier te vinden.

Mineralen
Natrium, kalium, ijzer, calcium, fosfor, magnesium, stikstof, mangaan, boor, koper, zink en aluminium.

Uit de laboratoriumtests bleek dat de meeste monsters een ernstig tekort aan mineralen hadden.

De link naar het hele labrapport voor het testen van voedingsstoffen staat hier.

Mineralen zijn essentieel voor het functioneren van het lichaam. Hieronder volgen enkele specifieke manieren waarop mineralen een cruciale rol spelen in de gezondheid en ontwikkeling van de mens.

Natrium: speelt een aantal essentiële rollen in het lichaam. Natrium zorgt voor een gezonde vochtbalans en draagt bij tot een goede samentrekking van de spieren en de geleiding van zenuwimpulsen. Toch heeft het lichaam veel minder natrium nodig dan de gemiddelde persoon consumeert – en het belang van natrium wordt tenietgedaan wanneer te veel van het zoute spul de bloedstroom vult.

Kalium: is noodzakelijk voor de normale werking van alle cellen. Het regelt de hartslag, zorgt voor een goede werking van spieren en zenuwen, en is van vitaal belang voor de synthese van eiwitten en de stofwisseling van koolhydraten.

IJzer: is essentieel voor het maken van hemoglobine, een zuurstofdragend eiwit in rode bloedcellen. Deze rode bloedcellen helpen zuurstof door het hele lichaam te vervoeren. Zes procent van het ijzer is ook te vinden in andere essentiële eiwitten, en nog eens 25% wordt in uw lichaam opgeslagen in een bloedeiwit genaamd ferritine. IJzer is ook van vitaal belang voor een volledig functionerend immuunsysteem. Een te hoog of te laag ijzergehalte kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Calcium: is van vitaal belang voor de algehele gezondheid. Bijna elke cel in ons lichaam gebruikt op een of andere manier calcium. Calcium is essentieel voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel, spieren, hart en botten. Onze botten slaan calcium op en bieden daarnaast ondersteuning aan ons lichaam. Naarmate we ouder worden, nemen we steeds minder calcium op uit onze voeding, waardoor ons lichaam steeds meer calcium aan onze botten moet onttrekken. Na verloop van tijd kan dit verouderingsproces osteopenie of osteoporose veroorzaken of ertoe bijdragen.

Fosfor: een essentieel mineraal, van nature aanwezig in veel voedingsmiddelen en beschikbaar als voedingssupplement. Fosfor is een bestanddeel van botten, tanden, DNA en RNA. In de vorm van fosfolipiden is fosfor een bestanddeel van de structuur van het celmembraan en de essentiële energiebron van het lichaam, ATP. Veel eiwitten en suikers in het lichaam worden gefosforyleerd. Daarnaast speelt fosfor een sleutelrol bij het reguleren van gentranscriptie, het activeren van enzymen, het handhaven van een normale pH in de extracellulaire vloeistof en het opslaan van intracellulaire energie.

Magnesium: is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam; het is betrokken bij meer dan 600 cellulaire reacties, van het maken van DNA tot het helpen samentrekken van je spieren. Een laag magnesiumgehalte is in verband gebracht met veel nadelige gevolgen voor de gezondheid, waaronder zwakte, depressie, hoge bloeddruk en hartziekten.

Stikstof: is een van de belangrijkste lichaamscomponenten die nodig zijn voor de eiwitsynthese en de productie van verschillende stikstofhoudende verbindingen zoals hormonen, neurotransmitters en componenten van de antioxidante verdediging.

Mangaan: draagt bij tot vele lichaamsfuncties, waaronder het metabolisme van aminozuren, cholesterol, glucose en koolhydraten. Het speelt ook een rol bij botvorming, bloedstolling en het verminderen van ontstekingen.

Borium: is vooral belangrijk voor de stofwisseling en andere functies die te maken hebben met het handhaven van de homeostase. Borium induceert de mineralisatie activiteit van de zogenaamde osteoblasten. Osteoblasten zijn een soort cellen die nieuw materiaal aanmaken om botten weer op te bouwen. Borium activeert deze cellen door de genexpressie te reguleren.

Koper is een essentieel sporenmineraal. Dat betekent dat het in sporenhoeveelheden niet alleen belangrijk is voor je gezondheid – het is cruciaal om te overleven. Koper is essentieel voor een hogere metabolische activiteit in de lever, nieren, hersenen en het hart.

Zink: is een essentieel mineraal dat in elke cel van het menselijk lichaam voorkomt. Het is nodig voor de goede werking van honderden enzymen, en het speelt een rol bij de immuunfunctie, celgroei en wondgenezing. Zink is ook nodig voor de reuk- en smaakzin.

Zware metalen
Arsenicum, calcium, lood, kwik

100% van de monsters van de schoollunch bevatte zware metalen in niveaus die tot 6.293 maal hoger waren dan de maximumniveaus die de EPA toestaat in drinkwater.
De niveaus varieerden van 0,5 ppb tot 94,4 µg/kg.
De hoogste niveaus van zware metalen waren cadmium (Cd) en lood ( Pb), gevonden tot 46,8 µg/kg cadmium en 94,4 µg/kg lood.

Arseen – 0,010 ug/kg – Huidschade of problemen met de bloedsomloop, en kan een verhoogd risico op het krijgen van kanker hebben.

Cadmium – 0,005 ug/kg – kan nierschade veroorzaken.

Lood – 0,015 ug/kg – Zuigelingen en kinderen: Vertragingen in fysieke of mentale ontwikkeling; kinderen kunnen lichte tekorten vertonen in aandachtsspanne en leervermogen. Volwassenen: Nierproblemen; hoge bloeddruk

Kwik – 0,002 ug/kg – Nierbeschadiging

Zware metalen zijn een bekend gevaar voor de hersenontwikkeling van kinderen.

Een studie uit 2019 vindt dat: Zware metalen “schadelijke gevolgen voor de gezondheid van kinderen omvatten geestelijke achterstand, neurocognitieve stoornissen, gedragsstoornissen, ademhalingsproblemen, kanker en hart- en vaatziekten. Er moet veel aandacht worden besteed aan zware metalen vanwege hun hoge toxiciteitspotentieel, wijdverspreid gebruik en prevalentie. In dit overzicht worden daarom de blootstellingsroutes en gezondheidseffecten van kwik (Hg), lood (Pb), chroom (Cr), cadmium (Cd) en barium (Ba) op kinderen onderzocht.”

Het volledige laboratoriumrapport voor zware metalen is hier te vinden.

Diergeneesmiddelen en hormonen

De 108 geneesmiddelen en hormonen omvatten meerdere antibiotica, ionoforen, antiprotozoa, antischimmelmiddelen, coccidiostatica, pijnstillers, steroïden, synthetische hormonen, groeibevorderaars en andere chemicaliën.

Er werd onder meer getest op amoxicilline, butorfanol, ciprofloxacine, clopidol, cloxacilline, difloxacine, doxycycline, fenbendazol, ketamine, norfloxacine, penicilline, prednison en tetracycline.

4 Diergeneesmiddelen en hormonen werden aangetroffen in 9 monsters van schoollunches in niveaus tot 130,76 ng/g.

Het volledige laboratoriumrapport over diergeneesmiddelen en hormonen in schoollunches vindt u hier.

Langdurige blootstelling aan hormonen in voedingsmiddelen zou ernstige gezondheidsproblemen opleveren, zoals hartproblemen, geheugenverlies en onvruchtbaarheid.

Een artikel uit 2018 in Healthfully stelt: “Tachtig procent van de Amerikaanse koeien wordt geïnjecteerd met hormonen om hun omvang, magere vleesproductie en efficiëntie van het voergebruik te verhogen. Hoewel de Europese Unie in 1985 stopte met het kopen van Amerikaans vlees vanwege het gebruik van hormonen, blijft de publieke opinie over de veiligheid ervan verscheurd. Amerikaanse runderen en schapen worden gevoerd, geïmplanteerd of geïnjecteerd met hormonen. Tenzij in de winkel gekocht vlees is gemarkeerd met USDA Organic Certified, is er een kans dat het resthormonen bevat.”

Vroegtijdige puberteit, een toenemend aantal tweelingen en voortplantingsproblemen worden allemaal toegeschreven aan de hormonen in vlees. Tegenstanders van hormoongebruik suggereren dat deze groeihormonen in verband worden gebracht met kanker, zoals borst- en baarmoederkanker, en ontwikkelingsproblemen bij kinderen.

Waarom glyfosaat, pesticiden, hormonen, zware metalen en lage nutriëntenniveaus vooral voor kinderen een probleem zijn

Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor gifstoffen. Studies tonen aan dat kinderen meer zware metalen opnemen dan volwassenen, wat kan leiden tot permanente hersenbeschadiging, ontwikkelingsachterstand en voortplantingsproblemen.

Statistieken over kinderen en pesticiden laten een daling van het IQ zien.

Een studie van het Center for the Health Assessment of Mothers and Children of Salinas (CHAMACOS) cohort vond een verband tussen prenatale blootstelling aan pesticiden en aandachtsproblemen bij kinderen op 5-jarige leeftijd.

Onderzoekers van de University of California, Berkeley’s School of Public Health ontdekten dat elke tienvoudige toename van metingen van organofosfaten tijdens de zwangerschap van een moeder overeenkwam met een daling van 5,5 punten in algemene IQ-scores bij 329 7-jarigen die sinds hun geboorte werden gevolgd. Kinderen in de studie met de hoogste niveaus van prenatale blootstelling aan pesticiden scoorden zeven punten lager op een gestandaardiseerde meting van intelligentie in vergelijking met kinderen met de laagste niveaus van blootstelling.

“Deze verbanden zijn substantieel, vooral wanneer men dit op populatieniveau bekijkt,” zei hoofdonderzoeker Brenda Eskenazi, hoogleraar epidemiologie en gezondheid van moeder en kind bij UC Berkeley. “Dat verschil kan betekenen dat gemiddeld meer kinderen naar de onderkant van het leerspectrum verschuiven, en dat meer kinderen speciale diensten nodig hebben op school.”

Volgens een artikel in New America, stijgen de kosten voor speciaal onderwijs…

op sommige Californische scholen.
In het schooljaar 2005-2006 rapporteerden de Californische scholen uitgaven voor speciaal onderwijs van ongeveer 8,5 miljard dollar. In 2015-16 was dat gegroeid tot ongeveer 13,2 miljard dollar. Dat is een stijging van 55 procent in 10 jaar.

In deze periode schoot het gebruik van herbiciden in de landbouw omhoog. Een ander punt van zorg zijn de kunstmatige hormonen die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de menselijke gezondheid. Volgens de nieuwsbrief Gezondheid:

Uit een studie uit 2009 bleek dat kinderen die de meeste eiwitten uit dierlijke bronnen consumeerden ongeveer zeven maanden eerder in de puberteit kwamen dan kinderen die de minste eiwitten consumeerden. “Het maakt niet zoveel uit of het melk, kaas of vlees is – al deze dierlijke eiwitten hebben een duidelijke invloed op [ons] IGF-systeem,” zegt Thomas Remer, Ph.D., een van de auteurs van de studie en professor aan het Research Institute of Child Nutrition, in Duitsland.

In een studie uit 2004 hadden patiënten met bovengemiddelde IGF-niveaus bijna 50% meer kans op prostaatkanker en 65% meer kans op hormoonafhankelijke premenopauzale borstkanker dan mensen met benedengemiddelde niveaus.

Deze gezondheids- en leerproblemen leggen een enorme financiële last op gezinnen, schoolsystemen en de federale overheid. Het huidige nationale budget voor gezondheidszorg bedroeg in 2020 meer dan 4 biljoen dollar, 4X zo hoog als het militaire budget en dat van elke geïndustrialiseerde natie.

De meest kritieke tijd voor Amerikanen om gifvrij, nutriëntrijk voedsel te consumeren is in de baarmoeder, als baby, en op de basisschool en middelbare school. Een artikel uit 2010 wijst erop dat militairen de staat van schoollunches een “nationale veiligheidskwestie” noemen, waarbij ze de mate van obesitas bij kinderen aanhalen als belemmerend voor de groei van het leger en de veiligheid van onze natie.

“Wanneer meer dan een kwart van de jonge volwassenen te dik is om te vechten, moeten we daar rekening mee houden,” zei Barnett. Hij merkte op dat de nationale veiligheid in het jaar 2030 “absoluut afhankelijk” is van het terugdringen van de obesitas onder kinderen.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat chemische stoffen in ons voedsel ons metabolisme kunnen beïnvloeden en het lichaam aanzetten tot onnodige gewichtstoename. Volgens de Harvard School of Public Health is een factor die bijdraagt aan de obesitas-epidemie onze blootstelling aan obesogenen.

De term obesogen werd in 2006 bedacht om te verwijzen naar industriële chemicaliën en niet-calorische bestanddelen van voedsel die kunnen bijdragen tot gewichtstoename.

Als ons land een supermacht wil blijven, die de wereld leidt in technologie, innovatie, economische groei en militaire macht, MOET het zijn aandacht richten op de gezondheid van onze kinderen, de toekomstige leiders van ons land. We moeten giftige stoffen uit schoollunches verwijderen en de voedingswaarde van die lunches verbeteren.

Het beangstigende alternatief van een toekomst met wijdverspreide lichamelijke en geestelijke gezondheidsschade nadert al snel; Dr. Nancy Swansons analyse van glyfosaat en autisme bij kinderen toont een correlatie van 98,93%. Dr. Stephanie Seneff, een MIT wetenschapper en auteur van Toxic Legacy, die Swanson’s studies gebruikt, voorspelt dat 1 op de 2 kinderen geboren in Amerika in 2032 gediagnosticeerd zal worden met autisme.

Om deze slopende trend te keren, moeten beleidsmakers, ouders en artsen actie ondernemen om de blootstelling aan giftige chemicaliën te verminderen en de inname van voedingsstoffen in schoollunches onmiddellijk te verhogen.

Studies hebben aangetoond dat voedingsstoffen, soms zelfs maar één voedingsstof, gedragsproblemen volledig kunnen omkeren.

Zonder specifieke vitaminen functioneren de hersenen niet goed, en nemen mensen geen rationele beslissingen. Bovendien is een tekort aan vitaminen en mineralen verbonden met vele ziekten en aandoeningen. Volgens een artikel in het tijdschrift Smithsonian kregen hamsters in Frankrijk hoogproductieve maïs te eten die was bespoten met pesticiden en onkruidverdelgers (waarschijnlijk glyfosaat). Het kannibalistische gedrag stopte volledig toen vitamine B3 in hun dieet werd geïntroduceerd. Glyfosaat is een chelator, wat betekent dat het de vitale voedingsstoffen van elk levend wezen dat het aanraakt vasthoudt of onbeschikbaar maakt. Dit leidt tot vitamine- en mineralentekorten. De werking van glyfosaat en het gebrek aan voedingsstoffen in ons voedselaanbod wijzen erop dat glyfosaat de meerderheid van het Amerikaanse publiek een vitaminetekort bezorgt, wat bijdraagt tot gewelddadig gedrag. Onze kinderen verdienen beter. Ons land verdient beter.

Moms Across America stelt dat onze giftige voedselvoorziening en het gebrek aan voedingsstoffen, in het bijzonder schoolmaaltijden, een belangrijke factor is voor de mentale en fysieke achteruitgang van onze kinderen en ons land. Wij roepen de aanbieders van schoolmaaltijden op om onmiddellijk verse, biologische en regeneratief geteelde ingrediënten te kopen om de kinderen van onze grote natie veilig, schoon, gifvrij en voedzaam voedsel te bieden.
Over de tests

De primaire tests werden uitgevoerd in de Health Research Institute Laboratories in Fairfield, Iowa.

De methodologie van elke test is te vinden op hun website.

18 kinderen van Moms Across America supporters kochten een schoollunch in een ongebruikte plastic zak en brachten die mee naar huis. Elke ouder ondertekende een formulier waarin werd bevestigd dat het monster onbeïnvloedbaar en onbesmet was. Elk monster werd ingevroren per 1-2 dagen verzending rechtstreeks naar het laboratorium gestuurd. De supporters (op één na) betaalden de verzendkosten. Geen enkele supporter kreeg een vergoeding voor het verzamelen van de monsters of voor het knoeien met de monsters.

Omdat deze monsters afkomstig zijn van een nationaal schoollunchprogramma, kiest Moms Across America ervoor de locatie van de school niet bekend te maken. Het schoolsysteem vertrouwt op de overheid om beleid vast te stellen dat het hele federale programma zal verbeteren. Hoewel de scholen voedsel uit andere bronnen kunnen betrekken, maakt het federale programma dit proces erg moeilijk. Moms Across America pleit voor verandering op nationaal niveau.

De monsters werden verzameld in de volgende 18 steden in 15 staten:

Wij danken de ouders, vooral de kinderen, die aan dit initiatief hebben deelgenomen.

We vragen alle bezorgde burgers om contact op te nemen met hun Congresleden en het USDA om te eisen dat ze onmiddellijk actie ondernemen om de kinderen van ons land te voorzien van veilig voedsel met veel voedingsstoffen.

Bronnen

 1. https://www.soilassociation.org/media/7202/glyphosate-and-soil-health-full-report.pdf
 2.  https://www.ers.usda.gov/topics/farm-practices-management/fertilizers-pesticides/
 3. https://www.momsacrossamerica.com/arsenic_and_heavy_metals_found_in_world_s_most_popular_weed_killer
 4. https://www.consumerreports.org/food-safety/heavy-metals-in-baby-food-a6772370847/
 5. Mesnage et al. Multiomics Reveal … https://www.nature.com/articles/srep39328
 6. https://liverfoundation.org/liver-diseases/fatty-liver-disease/nonalcoholic-fatty-liver-disease-nafld/
 7. Heavy metals and children https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30941546/
 8. Chamacos study https://news.berkeley.edu/2010/08/19/pesticide/
 9. https://news.berkeley.edu/2011/04/20/prenatal-pesticide-exposure-lower-iq/
 10. https://www.newamerica.org/weekly/special-education-costs-are-rising/
 11.  https://doi.org/10.1016/j.intimp.2021.107902
 12. https://ehp.niehs.nih.gov/doi/10.1289/EHP5260
 13. https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/pyrimethanil
 14. https://www.health.com/food/hormones-in-food-should-you-worry
 15. https://www.health.com/condition/breast-cancer/early-symptoms-breast-cancer
 16. https://publichealth.jhu.edu/2019/us-health-care-spending-highest-among-developed-countries
 17. https://www.cleveland.com/healthfit/2010/04/military_officers_group_says_s.html
 18. Harvard Obesity study https://www.hsph.harvard.edu/obesity-prevention-source/obesity-causes
 19. https://www.researchgate.net/figure/Correlation-between-children-with-autism-and-glyphosate-applications_fig2_283462716
 20. https://www.smithsonianmag.com/smart-news/corn-diet-turns-french-hamsters-cannibals-180961987/
 21. https://detoxproject.org/glyphosate/glyphosate-chelating-agent/
 22. Hormones in Food https://www.health.com/food/hormones-in-food-should-you-worry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s