Herfst equinox

Het herfstpunt is het snijpunt van de schijnbare zonnebaan door de hemelequator, recht tegenover het lentepunt. Als de zon, vanaf de aarde gezien, dit punt langs de ecliptica bereikt heeft markeert dit het begin van de herfst op het noordelijk halfrond.

21 – 22 SEPTEMBER : HERFST EQUINOX

De herfst-equinox markeert het begin van het dunner worden van de sluier die de geestelijke wereld van de fysieke scheidt (met de dunste nacht op Samhain, 31 oktober), waardoor demonische geesten kunnen passeren. Het is de dag waarop de uren daglicht en duisternis gelijk zijn, en in de heidense wereld wordt deze feestdag Mabon genoemd. Het wordt ook wel het Oogstfeest of het Feest van de Inzameling genoemd. Het is de heidense versie van Thanksgiving en het delen van voedsel. De aanbidding van goden en godinnen vindt plaats om hun zegeningen tijdens de koude wintermaanden te behouden. Het is ook het middelpunt tussen Lughnasa en Samhain. Een mensenoffer is gewenst voor de goden en godinnen om de mensen te beschermen tegen de winter.

Op deze schijnbaar onschuldige datum worden jaarlijks oogstfeesten gehouden.

Hier is verder niet veel over te vinden, maar over spring equinox weer wel…

error occured, kan deze niet bekijken.
MABON Herfst Equinox – Satanische Hekserij Kalender – Ontvoering en Bende Stalking
Equinox: bekijk de Italiaanse trailer van de Netflix thrillerserie
ik spreek geen Italiaans, maar als het op netflix is… dan weten we het wel he

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s