De Kalenders, waarom wijken ze af?

David Straight: Spreekt over de kalender en frequenties

De gregoriaanse kalender, genoemd naar paus Gregorius XIII die hem in 1582 afkondigde, is in bijna alle landen van de wereld de officiële kalender. Niettemin zijn er landen die naast de gregoriaanse kalender voor religieuze doeleinden een andere kalender gebruiken. (made up by men)

De juliaanse kalender is de van oorsprong Romeinse kalender, die vervolgens gebruikt werd in het grootste deel van de christelijke wereld. Hij werd in de loop van de 16e tot de 20e eeuw geleidelijk aan verdrongen door de gregoriaanse kalender, die eigenlijk niet meer dan een correctie is op de juliaanse. De gregoriaanse kalender is beter in overeenstemming met de lengte van een tropisch jaar dan de juliaanse.

Eeuwigdurende juliaanse kalender

Een jaar heeft 365 dagen, 13 sterrenbeelden
13 maanden van 28 dagen = 364 + 1e paasdag

De geschiedenis van de maanden
Het oorspronkelijke Romeinse jaar had 10 benoemde maanden Martius “maart”, Aprilis “april”, Maius “mei”, Junius “juni”, Quintilis “juli”, Sextilis “augustus”, September “september”, Oktober “oktober”, November “november”, December “december”, en waarschijnlijk twee naamloze maanden in het holst van de winter wanneer er niet veel gebeurde in de landbouw. Het jaar begon met Martius “maart”. Numa Pompilius, de tweede koning van Rome rond 700 v. Chr., voegde de twee maanden Januarius “januari” en Februarius “februari” toe. Hij verplaatste ook het begin van het jaar van Marius naar Januarius en veranderde het aantal dagen in verschillende maanden in oneven, een geluksgetal. Na Februarius was er af en toe een extra maand Intercalaris “intercalaris”. Dit is de oorsprong van het feit dat de schrikkeldag in februari valt. In 46 v. Chr. hervormde Julius Caesar de Romeinse kalender (vandaar de Juliaanse kalender), veranderde het aantal dagen in veel maanden en schrapte Intercalaris.

January — Janus’s month Steenbok
February — month of Februa Waterman
March — Mars’ month Vissen
April — Aphrodite’s month Ram
May — Maia’s month Stier
June — Juno’s month Tweelingen
July — Julius Caesar’s month Kreeft
August — Augustus Caesar’s month Leeuw
September — the seventh month Maagd
October — the eighth month Weegschaal
November — the nineth month Schorpioen
Intercalaris — inter-calendar month Ophiuchus
December — the tenth month Boogschutter

Ophiuchus – Slangendrager

Het 13e sterrenbeeld (of eigenlijk het 9e)
Het sterrenbeeld behoort toe aan mensen die geboren zijn tussen 29 november en 17 december. En aangezien elk dierenriemteken specifieke eigenschappen heeft, heeft de Slangendrager dat ook. Het is vooral een transformerend teken. Door te zoeken naar (innerlijke) wijsheid ontdoet een Slangendrager zich van alles dat niet bij hem hoort. Vandaar ook dat het sterrenbeeld samenhangt met element ether. Dit is het element waarin alles samenkomt en één geheel is. Bovenal is een Slangendrager een teken dat geluk en voorspoed aantrekt.

Wat is jouw sterrenbeeld?

Zou je het sterrenbeeld Slangendrager meenemen in de cyclus van de dierenriemtekens, dan kom je hier op uit:
– 20 januari tot 16 februari: Steenbok
– 16 februari tot 11 maart: Waterman
– 11 maart tot 18 april: Vissen
– 18 april tot 13 mei: Ram
– 13 mei tot 21 juni: Stier
– 21 juni tot 20 juli: Tweelingen
– 20 juli tot 10 augustus: Kreeft
– 10 augustus tot 16 september: Leeuw
– 16 september tot 30 oktober: Maagd
– 30 oktober tot 23 november: Weegschaal
– 23 november tot 29 november: Schorpioen
– 29 november tot 17 december: Slangendrager
– 17 december tot 20 januari: Boogschutter


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s