Groundhog- & Valentijnsdag en het oorspronkelijke verhaal

Groundhog Day is een feestdag die in de Verenigde Staten en Canada elk jaar op 2 februari wordt gevierd. Op deze dag zou de bosmarmot volgens folklore ontwaken uit zijn winterslaap en zich buiten zijn hol wagen. Volgens de traditie zou de bosmarmot het einde van de winter kunnen voorspellen op grond van zijn eigen schaduw

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

1 – 2 FEBRUARI : – GROUNDHOG’S DAY OFTEWEL IMBOLGD
Dit festival markeert het begin van de lente en vindt plaats halverwege tussen de winterzonnewende en de lente-equinox. Het was oorspronkelijk gebaseerd op het aanbidden van de godin Brighid in de Ierse mythologie, en wordt tot op de dag van vandaag gevierd door Wicca en Pagans. Het wordt beschouwd als een nacht van opoffering, wat inhoudt dat een ritueel mensenoffer moet worden gebracht als een offer aan de goden en godinnen. Ze vieren het op 1-2 februari , wat ons naar de eerste verbinding leidt: Groundhog’s Day.
De groundhog staat symbool voor de Aardmoeder (omdat hij in de aarde leeft). We kunnen dit in verband brengen met de informatie over goden en godinnen en we weten dat Semiramis (de godin die wordt vereerd als de Aardmoeder) een winterslaap heeft gehouden (zoals de marmot; beide zijn aardse wezens waarbij Semiramis de aardegodin is). Beide symbolen overwinteren tijdens het winterseizoen terwijl de mensen op hun komst wachten.
De groundhog staat ook symbool voor wedergeboorte en lente, net als de godin die op 21 maart officieel haar opwachting maakt
De grootste viering van Groundhog’s Day is in Punxsutawney, Pennsylvania. De Punxsutawney groundhog proclamatie is een ritueel uitgevoerd door 13 mannen gekleed in het zwart, wat erg lijkt op een coven van 13 heksen gekleed in het zwart:

14 FEBRUARI : VALENTIJNSDAG
Opgezet 13 dagen nadat Imbolg Valentijnsdag is. Valentijnsdag is een heidens festival dat liefde en lust viert, en The Pagan Book of Daystoont aan dat de Romeinse godin Februa de patrones van de liefde is en door de Romeinen werd gevierd door middel van orgiastische riten. De feestdag was oorspronkelijk bedoeld om Semiramis, Tammuz en Nimrod (de eerste familie van het occulte) te eren. Er was onderweg wat herlabeling van namen, waaronder de overdracht van Semiramis naar Venus – de vruchtbaarheidsmaangodin.
De zoon, Tammuz, werd geïdentificeerd als Cupido, en Nimrod (beschouwd als de vaderfiguur van deze familie) werd omgedoopt tot Jupiter (de Romeinse versie van Zeus). Tammuz, ook bekend als Cupido, stond bekend om het schieten van pijlen naar het hart, wat ooit werd beschouwd als het zaad voor alle emoties in het lichaam. De traditie van het geven van bloemen en snoep komt van de occulte praktijk tijdens deze viering wanneer aanbidders lentebloemen, snoep, enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s