Bedrijfs Vaccin Mandaten en Vaccin Paspoorten – Gebracht door BlackRock en Vanguard?

BlackRock is een vermogensbeheerder met hoofdkantoor in New York
De Vanguard Group, Inc. is een Amerikaanse geregistreerde beleggingsadviseur gevestigd in Malvern, Pennsylvania, met per 13 januari 2021 wereldwijd ongeveer $ 7 biljoen aan vermogen onder beheer. Het is de grootste aanbieder van beleggingsfondsen en de op één na grootste aanbieder van exchange-traded funds ter wereld, na iShares van BlackRock.

THE 4TH BRANCH OF THE GOVERNMENT! WHO RUNS THE WORLD? BLACKROCK & VANGUARD! bij 5:50 begint de zoektocht
Blackrock en Vanguard bezitten bijna elk groot tech bedrijf en organisatie.
Ze nemen de wereld over, recht voor onze ogen.
Dr. Zelenko over Blackrock & Vanguard

Bedrijfs Vaccin Mandaten en Vaccin Paspoorten – Gebracht door BlackRock en Vanguard?
Beleggingsgiganten BlackRock en The Vanguard Group profiteren van hun belangen in de meeste bedrijven die COVID-vaccinmandaten hebben opgelegd, en in sommige van de technologiebedrijven die vaccinpaspoorten ontwikkelen.

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof vorige maand het COVID-19-vaccinmandaat van de regering-Biden voor grote particuliere werkgevers bevroor, lieten sommige bedrijven – waaronder Boeing, General Electric en Starbucks – plannen vallen om het mandaat uit te voeren.

Anderen lieten, op basis van richtsnoeren die in 2020 door de Equal Employment Opportunity Commission werden uitgevaardigd, de mandaten van kracht.

De meeste grote werkgevers die ervoor kozen om hun werknemers COVID-vaccins op te leggen, ook al oordeelde het Hooggerechtshof dat ze dat niet hoefden, hebben iets gemeen: BlackRock en The Vanguard Group zijn eigenaar van deze bedrijven.

BlackRock en Vanguard, twee van ’s werelds “Grote Drie” vermogensbeheerders, behoren ook tot de top drie aandeelhouders van COVID-vaccinproducenten Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson – wat betekent dat de twee beleggingsgiganten zullen profiteren van de stijgende winsten van deze bedrijven en de daaruit voortvloeiende stijging van de aandelenkoersen van deze bedrijven.

BlackRock en Vanguard profiteren niet alleen van de verkoop van COVID-vaccins. Het blijkt dat zij ook eigendomsbelangen hebben in technologiebedrijven die vaccinpaspoorten en digitale portemonnees ontwikkelen.

BlackRock: de “vierde tak van de regering”?

Samen beheren BlackRock en Vanguard wereldwijd meer dan 15 biljoen dollar aan activa.

Om dit cijfer in perspectief te plaatsen: dat is meer dan driekwart van het bruto binnenlands product (BBP) van de VS en meer dan het drievoudige van het BBP van de economische grootmacht van de Europese Unie, Duitsland.

BlackRock is ’s werelds grootste vermogensbeheerder, met meer dan $ 9,5 biljoen aan activa vanaf juli 2021, terwijl Vanguard vanaf januari 2021 meer dan $ 7 biljoen aan activa bezat.

Opmerkelijk is dat Vanguard de grootste aandeelhouder is in BlackRock (7,61%), terwijl BlackRock de grootste aandeelhouder is in Vanguard (13,06%) – hoewel de werkelijke eigendomsstructuur van deze bedrijven als “duister” is beschreven.

In een artikel van augustus 2021 over de twee bedrijven wees Dr. Joseph Mercola erop dat, ver van de schijn van concurrentie die het kapitalisme belooft, BlackRock en Vanguard aanzienlijke aandelen bezitten in bedrijven die ogenschijnlijk direct met elkaar concurreren, zoals Google, Apple en Microsoft, of Coca-Cola en PepsiCo.

Deze invloed strekt zich uit tot de media. BlackRock alleen al bezit aanzienlijke aandelen in vermeende “concurrenten” zoals Fox News, CBS, Comcast (NBC), CNN, Disney (ABC), Gannett (USA TODAY en 250 dagbladen in de gehele VS), Sinclair Media (waarvan de televisiestations 72% van het Amerikaanse publiek bereiken), en de Graham Media Group (Slate, Foreign Policy).

BlackRock is ook politiek invloedrijk en heeft goede connecties, omdat het door de regering-Obama werd gekozen om giftige activa op te kopen na de financiële ineenstorting van 2007-2008.

In 2020 kreeg BlackRock een no-bid contract van het Amerikaanse ministerie van Financiën om een fonds van $454 miljard te beheren, onder de Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act (CARES Act), voor bedrijven die nadelige gevolgen ondervonden van de COVID lockdowns begin dat jaar. Het was niet de eerste keer dat BlackRock een no-bid contract kreeg van de federale overheid.

BlackRock is samen met andere bedrijven ook bezig met het opkopen van onroerend goed, waarbij hele buurten met eengezinswoningen worden opgekocht en omgebouwd tot huurwoningen, waardoor de huizenprijzen stijgen doordat het aanbod op de markt daalt.

BlackRock’s vastgoedstrategie weerspiegelt de woorden van het World Economic Forum: “Je zult niets bezitten, en je zult gelukkig zijn.”

Dit niveau van macht en invloed heeft niemand minder dan Bloomberg er in 2020 toe aangezet BlackRock te karakteriseren als de “vierde tak van de regering”.

BlackRock en Vanguard behoren tot de top 10 van aandeelhouders van bedrijven die vaccinatie verplicht stellen

Het is onduidelijk in hoeverre BlackRock en Vanguard in staat zijn het vaccinatiebeleid te dicteren van de bedrijven waarin zij een belang hebben – maar wat wel duidelijk is, is dat de twee beleggingsfirma’s in de meeste van deze bedrijven tot de top 10 van aandeelhouders behoren.

Hier volgt een overzicht van de grote Amerikaanse werkgevers die COVID-vaccins verplicht blijven stellen voor hun werkgevers, en de relaties van deze bedrijven met BlackRock en/of Vanguard (alle eigendomscijfers zijn correct op het moment van dit schrijven):
meer details vind je via deze pagina:

Abbvie
Albertsons
American Express
Anthem Inc.,
AstraZeneca
AT&T,
Blackstone,
CapitalOne
Carhartt,
Centene,
Chevron
Cigna,
Cisco
Citigroup
Columbia Sportswear
CVS Health
Deloitte,
Delta Air Lines
DoorDash
Eli Lilly,
Emergent BioSolutions,
The Equinox Group,
Facebook,
The Ford Motor Company
Frontier Airlines
Gap
Gilead Sciences Inc.,
Goldman Sachs
Google,
Hasbro
Hawaiian Airlines
Hershey
Hess,
Humana,
IBM,
Intel
Jefferies
Johnson & Johnson.
KraftHeinz
Lyft
McDonald’s
MGM Resorts International
Microsoft
Moderna
Morgan Stanley
NBCUniversal
Netflix
The New York Times Company
Nike
Novartis,
Pfizer
Pioneer Natural Resources
PwC
Roblox,
Roche,
Salesforce,
TJX,
T-Mobile US
Twitter
Tyson Foods
Uber
United Airlines
UPS
Valero
Verizon
ViacomCBS
Walgreens
Walmart
The Walt Disney Company
Warner Media, The Washington Post

Als BlackRock en Vanguard alles bezitten, van de farmaceutische industrie tot de media en de banken, wie bezit BlackRock en Vanguard dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s