Jack Mikkers

Jacobus Michael Leonardus Nicasius Mikkers is een Nederlandse bestuurder en VVD-politicus. Sinds 11 oktober 2017 is hij burgemeester van ‘s‑Hertogenbosch.

12-mrt-2022 Den Bosch krijgt twee plekken voor noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen

Den Bosch krijgt twee noodlocaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit is door de gemeenten in Veiligsheidsregio Brabant-Noord besloten.
Oekraïense vluchtelingen die zich momenteel bij stichting Vluchtelingenwerk melden, worden gekoppeld aan gastgezinnen of opgevangen bij familie of bekenden. In totaal zijn nu de eerste vijftig tot zeventig mensen geholpen.
Twee gemeentelijke opvangplekken in Den Bosch
De gemeente is met diverse partijen in gesprek om twee gemeentelijke opvanglocaties te realiseren. Deze komen hoogstwaarschijnlijk in leegstaande kantoorpanden. Het gaat dan om zo’n vijfhonderd opvangplekken. De gemeente hoopt dat de helft hiervan uiterlijk 21 maart gereed is, de rest volgt zo spoedig mogelijk daarna. “Hiermee nemen we medeverantwoordelijkheid voor de opgave waarvoor de Veiligheidsregio gesteld is, namelijk het realiseren van twee maal duizend opvangplekken”, aldus de gemeente.
‘Enorme stroom vluchtelingen’
Jack Mikkers: “Als voorzitter van deze Veiligheidsregio zie ik een enorme inzet van de gemeenten om goede opvang snel te realiseren. Dat is nodig gezien de enorme stroom vluchtelingen. Het doet me deugd dat we er samen zo aan werken om voldoende plekken voor de mensen die dit zo nodig hebben, te organiseren. Ook in mijn eigen gemeente. Zo kunnen we in deze verschrikkelijke tijd die de Oekraïners doormaken, toch wat helpen”.
Door naar passende woonvorm
De grootschalige opvanglocaties ziet de gemeente als noodvoorziening. “Het is een veilige plek waar vluchtelingen kunnen bijkomen en zaken kunnen regelen voor een mogelijk langer verblijf. Het doel is om deze mensen vanuit de noodopvang door te laten stromen naar meer passende woonvormen. We zijn verheugd en ontroerd door de vele initiatieven die we hebben ontvangen om lege (delen van) panden om te vormen voor meer langdurige opvang. We gaan met de initiatiefnemers de mogelijkheden verder verkennen.”
03-03-22
04-mei-2017 Bedankt dat je dit verhaal wil delen! Doe dat echter wel op een manier die het auteursrecht op deze tekst in acht neemt. Wil je deze volledige tekst delen of overnemen, vraag dan toestemming aan Innovation Origins (partners@innovationorigins.com) of wordt partner van ons! Het citeren van dit verhaal met bronvermelding staat je natuurlijk vrij. Wil je dit artikel op een andere manier delen? Gebruik dan deze link naar het artikel: https://innovationorigins.com/nl/vlog-jack-mikkers-op-smart-city-summit-new-york/
Zo’n 100 steden uit de hele wereld en daarnaast heel veel bedrijven en kennisinstellingen zijn momenteel in New York bijeen voor de Smart City Summit. Ook Brainport Eindhoven is met een delegatie naar New York afgereisd. Onder leiding van de Veldhovense burgemeester Jack Mikkers, die eerder verantwoordelijk was voor de nationale strategie Smart Cities, worden er diverse presentaties gegeven over de ervaringen in Brainport. Maar daarnaast is het ook de bedoeling om “met een vat vol ideeën” terug naar Brainport te gaan.
Naast burgemeester en bestuurslid van de Stichting Brainport, is Mikkers voorzitter en kartrekker van de NL Smart City Strategie. Hij vindt het vooral belangrijk dat ‘slimme’ steden in Nederland gezamenlijk optrekken: “Steden bedenken graag zelf nieuwe plannen, maar Nederlandse smart cities moeten onze gezamenlijke trots zijn.”
16-apr-2017 Wat velen geschokt heeft. De burgemeester van een kleine Nederlandse stad en gemeente, heeft op controversiële wijze een vreedzame conferentie, gehouden door jonge Eritreeërs, verboden. Maar waarom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s