Red de kinderen op tiktok

Schreeuw om hulp: Een kijkje in de verontrustende zaak van het kleine meisje bekend als “Totu”.

WAARSCHUWING! Dit artikel bevat details over een lopend onderzoek naar beschuldigingen van meerdere vormen van misbruik van een peuter. Hoewel deze informatie niet grafisch is, is ze verontrustend en mogelijk niet geschikt voor alle lezers.

In de naam van een kind
In januari 2023 begonnen bezorgde TikTokers video’s te delen van een klein meisje waarvan ze vreesden dat het werd uitgebuit door degenen die met haar zorg waren belast. Het bewijs dat ze presenteerden, en blijven uploaden, suggereert sterk dat ze alle reden hebben om zich zorgen te maken.
Het kind, dat ongeveer twee of drie jaar oud lijkt te zijn, is geïdentificeerd als Totu, hoewel haar echte naam Aysun is. De schaarse details van haar achtergrond geven aan dat zij en haar moeder werden ondergebracht in een weeshuis in de stad Bakoe in het Euraziatische land Azberijan.
Nadat de autoriteiten klachten hadden ontvangen dat de kinderen in het tehuis werden uitgehongerd en geslagen, grepen zij in en sloten de operatie. De jongeren werden overgebracht naar tijdelijke onderkomens waar ze de zorg kregen die ze zo hard nodig hadden, behalve één.

The story of Totu

Om onduidelijke redenen bleven Totu en haar moeder, Aarhus, in het weeshuis. Aarhus was de regeling vrij snel beu en verhuisde naar verluidt naar een appartement met haar vriend, haar jonge dochter achterlatend bij de voormalige eigenaar/exploitant van het tehuis.
Kort nadat ze de rol van voogd op zich had genomen, begon de vrouw video’s van Totu op verschillende sociale media te plaatsen. Het was duidelijk dat dit niet werd gedaan om te pronken met haar pas geadopteerde “dochter”, maar om haar volgers om donaties te vragen, ogenschijnlijk om een dak boven het hoofd van het kleine meisje te houden.

In de armen van vreemden
Toen het geld begon binnen te druppelen, begonnen de tiener/volwassen zonen van de vrouw naar verluidt video’s te posten waarin ze de peuter knuffelden en kusten. Hoewel dit misschien volkomen onschuldig was, leek het een gevoelige snaar te raken bij een specifieke groep volgelingen. Na onderzoek van de accounts van enkele van Totu’s meer fervente fans ontdekten online speurneuzen dat veel van hen volwassen mannen waren die een ongezonde fascinatie leken te hebben voor extreem jonge meisjes.

Dit werd op misselijkmakende wijze duidelijk toen een trio mannen van in de dertig de zes uur durende reis van Istanbul, Turkije, naar Bakoe maakte om tijd door te brengen met de peuter. Nadat ze Totu een assortiment speelgoed hadden gegeven, dat vrijwel onaangeroerd bleef, zouden ze haar om de beurt hebben vastgehouden, op hun schoot hebben gewiegd en gekust. En dit was precies wat werd vastgelegd op camera. De peuter van haar kant laat geen kik horen toen ze van de ene vreemde naar de andere werd gebracht.

Op de achtergrond van de video is de vrouw te zien die nu beweert Totu’s moeder te zijn, onbewust van het ongemak van het kleine meisje. Netizens hebben erop gewezen dat panda’s prominent aanwezig zijn in de kamer, wat volgens de geruchten een code is om pedofielen te lokken. Dit kan weliswaar gewoon toeval zijn, maar aangezien vreemde mannen geld zouden betalen om in het gezelschap te verkeren van een klein meisje waarmee ze geen familiebanden hebben, is alles mogelijk.

Bij het bekijken van video’s van Totu, wat grofweg vertaald “Genomen” betekent, is haar fysieke achteruitgang in de afgelopen maanden schokkend duidelijk. Terwijl ze er gezond en glimlachend uitzag toen zij en Aarhus voor het eerst in het asiel aankwamen, leek ze tegen de winter van 2022 verzwakt, haar ooit heldere ogen nu zonder leven.

What happened to baby Totu

Als het op een eend lijkt…
Bij vragen over de toestand van het kind houden haar verzorgers vol dat haar alarmerende uiterlijk het gevolg is van een reeks onbehandelde kwalen. Tot haar vermeende kwalen behoren epilepsie, ademhalingsproblemen en myopathie, die lethargie, tremoren, spierkrampen en stijfheid kan veroorzaken.
Ze hebben het feit dat Totu pijnlijk mager is niet publiekelijk aangepakt. Noch hebben ze uitgelegd waarom ze moeite heeft met lopen. Er is gespeculeerd dat een van haar benen misvormd is, maar dit is niet bevestigd.
In sommige van de meer verontrustende video’s die online zijn gedeeld, laten Totu’s verzorgers zien dat ze getraind is om haar mond op commando wijd open te doen. Hoewel dit in bepaalde contexten schattig lijkt, hebben sommigen sinistere motieven toegeschreven aan de onhandige manier waarop de peuter stopt met wat ze aan het doen is, stilstaat en met open mond staat als iemand buiten de camera haar dat beveelt. Nogmaals, hoe ongemakkelijk dit ook is om te zien, wanneer zij deze “truc” uithaalt, stromen de donaties binnen.
Er is opgemerkt dat Totu in één bericht gips om haar linkerarm draagt. De bron van haar verwonding wordt echter nooit vermeld. Soms zijn blauwe plekken te zien op en langs haar benen, die worden toegeschreven aan de valpartijen veroorzaakt door haar voortdurende strijd met myopathie. Er wordt ook beweerd dat er op haar ledematen brandplekken van sigaretten te zien zijn.
Een duidelijke aanwijzing dat zij lijdt aan ondervoeding, stress of trauma is de haaruitval die duidelijk zichtbaar is op video’s uit de tijd dat haar moeder regelmatig het voormalige weeshuis bezocht. Waar haar hoofd ooit volledig bedekt was met lichtbruin haar, heeft ze nu duidelijke kale plekken.
Van de tientallen video’s die door haar geïmproviseerde familie zijn geplaatst en door mensen over de hele wereld opnieuw zijn geplaatst, is het moeilijk om beelden te vinden waarop de peuter speelt, lacht of iets doet wat een goed aangepast, gezond kind zou doen. Het feit dat haar verzorgers niets verkeerds zien in haar desinteresse in zowat alles, inclusief speelgoed, spreekt boekdelen. Om te zeggen dat ze het grootste deel van de tijd in shock is, zou een understatement zijn.

Om nog wat speculatie toe te voegen aan een toch al ingewikkelde situatie: het gerucht gaat dat Totu helemaal geen meisje is, maar een jongen die zich als meisje heeft verkleed om de geldstroom op gang te houden. Dit kwam voor het eerst aan het licht toen een foto, genomen toen het weeshuis nog operationeel was, een oudere jongen toonde met een jurk aan en een lint in zijn haar.
Zonder enige vorm van context, is er geen manier om te weten of dit een gebruikelijke praktijk was of gewoon eenmalig. Bovendien is het geslacht van het kind in dit stadium irrelevant. Als ze worden misbruikt, en daar zijn alle aanwijzingen voor, is dat het enige dat telt.
Of Totu nu wordt verhandeld voor winst of gewoon in een ongezonde omgeving verkeert, omringd door mensen die haar meer behandelen als handelswaar dan als een levend wezen dat verzorging nodig heeft, ze heeft hulp nodig, en hoe eerder hoe beter.

Hoop gloort aan de horizon
De autoriteiten in Azberijan zijn zich bewust van haar benarde situatie en hebben het publiek verzekerd dat ze de beschuldigingen serieus nemen. Hoewel dit een stap in de goede richting is, is het slechts een begin. Dankzij een handvol strijders op de sociale media zijn de ogen van de wereld nu op hen gericht. Met dit in gedachten, zullen ze hopelijk het juiste doen voor Aysun, alias Totu, en ervoor zorgen dat ze een veilige plek vindt waar ze kan genezen en het zorgeloze leven kan leiden dat elk kind verdient.

Bronnen:
-TikTok
-mountsinai.org
-bbc.com
-lingvanex.com
-distancefromto.net
-18–feb-2023 https://medium.com/@authorcindyparmiter/a-cry-for-help-a-look-into-the-disturbing-case-of-the-little-girl-known-as-totu-5b61e0d0fb70

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s