LUGHNASA

Lughnasadh is een van de vier belangrijke festivals uit de pre-Christelijke Keltische kalender. Het werd geassocieerd met de vruchtbaarheid van moeder aarde, en traditioneel gevierd op de vooravond van 1 augustus tijdens de oogstperiode. Men vierde dan de overvloed van de natuur en het begin van de herfst.

19 JULI : 13 DAGEN VOOR LUGHNASA GREAT SABBAT FESTIVAL

Lughnasa festival on Hill of Uisneach

31 JULI – 1 AUGUSTUS : LUGHNASA , OF HET GROTE SABBAT FESTIVAL

Dit markeert het begin van de oogsttijd, halverwege de zomerzonnewende en de herfst-equinox. Dit is een van de vier grote feestdagen die gevierd worden in de heidense festiviteiten, genoemd naar de god Lugh. De Wiccans vieren feest met gebakken figuren van de korengod in brood, waarna ze het symbolisch opofferen en eraan deelnemen. Veel mensen vieren feest door de traditie van reizen of wandelen naar een prachtige schilderachtige plek, zoals de top van een berg. De uitdaging, schoonheid en deelname van de gemeenschap waren allemaal belangrijk voor de Ierse Kelten die deze feestdag ontstonden.

Dit markeert het begin van de oogsttijd, halverwege de zomerzonnewende en de herfst-equinox. Dit is een van de vier grote feestdagen die gevierd worden in de heidense festiviteiten, genoemd naar de god Lugh. De Wiccans vieren feest met gebakken figuren van de korengod in brood, waarna ze het symbolisch opofferen en eraan deelnemen. Veel mensen vieren feest door de traditie van reizen of wandelen naar een prachtige schilderachtige plek, zoals de top van een berg. De uitdaging, schoonheid en deelname van de gemeenschap waren allemaal belangrijk voor de Ierse Kelten die deze feestdag ontstonden.

Mini Lughnasa Festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s