Onafhankelijkheidsdag

Independence Day, ook wel Fourth of July genoemd, is in de Verenigde Staten van Amerika een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het Koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd

4 JULI : ONAFHANKELIJKHEIDSDAG

Onafhankelijkheidsdag is 13 dagen na 21 juni , dat is 66 dagen na 30 april (meiviering) . De feestdag is bedoeld om de onafhankelijkheidsverklaring van 1776 in acht te nemen, maar werd oorspronkelijk gevierd met gigantische vreugdevuren (zie de bailfires-ba’alfires referentie).

De eerste gekozen president van de Verenigde Staten heette John Hanson, die diende tijdens de Amerikaanse Revolutie; voordat de grondwet werd geratificeerd. Hij diende onder de Artikelen van de Confederatie onder wat het Continentale Congres was voordat de VS het ‘formele’ systeem instelden waar we aan denken, met George Washington als eerste president. Er worden online theorieën rondgegooid dat John Hanson zwart was, maar blijkbaar was hij dat niet (tenzij je enig bewijs van het tegendeel hebt; ik kon er geen vinden). Er zijn ook enkele theorieën dat Samuel Huntington de eerste president was sinds hij de eerste was die onder de statuten van de confederatie diende vóór de verkiezing van John Hanson, maar zoals je kunt zien, wordt het idee wie de eerste president is snel ingewikkeld, vandaar de reden dat ze waarschijnlijk gewoon met George Washington als nummer één zijn gegaan. Hoe dan ook, onze eerste president, of het nu George Washington of John Hanson was, was een vrijmetselaar (let op de ‘verborgen hand’-houding).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s