Zomerzonnewende

De zonnewende is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. De zon staat dan recht boven een van beide keerkringen: de Kreeftskeerkring in het noorden of de Steenbokskeerkring in het zuiden. Dit is de langste dag van het jaar.

POOLVERDUISTERING ZOMERZONNEWENDE

21 – 22 JUNI : ZOMERZONNEWENDE
De zomervakantie wordt gevierd als het midzomerfeest (op het noordelijk halfrond) tussen 20 juni en 22 juni . De zon bereikt zijn hoogste positie aan de hemel en festivals die de vruchtbaarheid van de zonnegod vieren, vinden hier plaats. De maand juni is de traditionele maand voor bruiloften vanwege de metafoor die wordt getrokken tussen vruchtbaarheid van het planten en oogsten van gewassen in de zomer en het huwelijk. De heidenen geloven in de seksuele vereniging van de god en de godin op 1 mei (Beltaine) en het belang van het observeren ervan betekende dat koppels niet konden wedijveren met de goden en hun huwelijk zouden uitstellen tot juni.
De heidense feestdag van Litha (op 21 juni ) is een van de nachten dat een zogenaamd mensenoffer nodig is.Sommigen beweren dat het feest van Johannes de Doper (gevierd op 24 juni ) wordt gevierd door de vrijmetselaars, wat de vraag oproept ‘waarom?’ omdat de vrijmetselaars officieel geen religie aanhangen. Ze vieren zowel dit feest van 24 juni als het feest van 27 december (beide zijn op het midden van de zomer en het midden van de winter; astrologisch verbonden). Johannes de Doper werd beschouwd als de beschermheilige van de steenhouwers in Europa, en de datum van de feesten voor het midden van de zomer en het midden van de winter werden vastgesteld om de overgang van heidense aanbidding naar het christendom te vergemakkelijken.

de langste dag: Meer dan 6.000 vieren zomerzonnewende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s