20 feiten over het opkomende wereldwijde voedseltekort die je de rillingen over de rug moeten bezorgen

Een zeer alarmerend wereldwijd voedseltekort is al begonnen, en het zal de komende maanden alleen maar erger worden.  Ik besef dat dit geen goed nieuws is, maar ik zou u willen aanmoedigen om de informatie in dit artikel te delen met iedereen die u kunt.  Mensen verdienen te begrijpen wat er gebeurt, en ze verdienen een kans om zich voor te bereiden.  Het tempo waarin de dingen momenteel over de hele wereld veranderen is absoluut adembenemend, maar de meeste mensen gaan ervan uit dat het leven gewoon door zal gaan zoals het normaal ook gaat.  Helaas is de waarheid dat zich vlak voor onze ogen een zeer reële planetaire noodsituatie aan het ontwikkelen is.  Hier volgen 20 feiten over het opkomende wereldwijde voedseltekort die je tot op het bot zouden moeten doen verkillen…

#1 Eén van Frankrijks belangrijkste regeringsfunctionarissen vertelt ons dat we ons schrap moeten zetten voor een “zeer ernstige” wereldwijde voedselcrisis…
   De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei dat de EU zich moet voorbereiden op het vooruitzicht dat de oorlog in Oekraïne kan leiden tot een “zeer ernstige” wereldwijde voedselcrisis.

24-mrt-2022 Biden in Brussel met de G7

# 2 Joe Biden gaf onlangs toe dat voedseltekorten “reëel zullen zijn”, en zijn regering gebruikt nu openlijk het woord “hongersnood” om te beschrijven wat er komen gaat…
    De regering Biden is bezorgd dat de Russische invasie in Oekraïne hongersnood zal veroorzaken in delen van de wereld, vertelde Cecilia Rouse, voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs van het Witte Huis, vrijdag aan CNBC.

#3 Er wordt gemeld dat de voedselprijzen in Duitse supermarkten binnenkort tussen de 20 en 50 procent zullen stijgen.
   Enkele dagen nadat Duitsland de hoogste inflatie in tijden rapporteerde (de CPI van februari schoot omhoog met 7,6% op jaarbasis en blies alle verwachtingen weg), wat de plaatselijke bevolking een duidelijk onaangenaam deja vu-gevoel gaf, zelfs voordat de Russische invasie in Oekraïne de weinige overgebleven bevoorradingsketens brak en de prijzen nog hoger in de stratosfeer deed belanden…    … maandag zal Duitsland een stap zetten in de richting van een terugkeer van de gevreesde Weimar hyperinflatie, wanneer volgens de Duitse detailhandelsorganisatie (HDE), consumenten zich moeten voorbereiden op een nieuwe golf van prijsstijgingen voor dagelijkse goederen en kruidenierswaren met Reuters die meldt dat de prijzen bij Duitse winkelketens tussen de 20 en 50% zullen exploderen

#4 Rantsoenering is al begonnen in Spanje…
    In Spanje ontstonden vrijwel meteen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne sporadische tekorten aan producten als eieren, melk en andere zuivelproducten. Begin maart begonnen grote supermarkten zoals Mercadona en Makro zonnebloemolie te rantsoeneren.

#5 Ook in Griekenland is de rantsoenering al begonnen…
    In Griekenland zijn ten minste vier nationale supermarktketens begonnen met het rantsoeneren van voedingsproducten zoals meel en zonnebloemolie wegens de kritisch lage voorraden veroorzaakt door de verlamde bevoorradingsketens uit Rusland en Oekraïne.

#6 Het hoofd van BlackRock waarschuwt dat dit de allereerste keer zal zijn dat deze generatie “een winkel binnengaat en niet kan krijgen wat ze willen”…
    Op dinsdag vertelde BlackRock Inc. President Rob Kapito vertelde een publiek in Austin, Texas, gehost door de Texas Independent Producers and Royalty Owners Association, dat een hele jongere generatie er snel achter komt wat het betekent om te lijden onder tekorten, volgens Bloomberg.
    “Voor het eerst zal deze generatie een winkel binnengaan en niet kunnen krijgen wat ze willen,” zei Kapito. “En we hebben een zeer rechthebbende generatie die nog nooit offers heeft hoeven brengen.”

#7 Sinds vorig jaar rond deze tijd, zijn sommige kunstmestprijzen met wel 300 procent gestegen.

#8 Veel boeren in Afrika zullen zich dit jaar helemaal geen kunstmest kunnen veroorloven, en er wordt voorspeld dat dit de landbouwproductie zal verminderen met een hoeveelheid waarmee “100 miljoen mensen” gevoed kunnen worden…
    Nu de prijzen de afgelopen 18 maanden verdrievoudigd zijn, overwegen veel boeren om dit jaar af te zien van de aankoop van kunstmest. Volgens Sebastian Nduva, programmamanager bij de onderzoeksgroep AfricaFertilizer.Org, zal een markt die lang werd geprezen om zijn groeipotentieel, daardoor met bijna een derde krimpen.
    Dat zou de graanproductie met 30 miljoen ton kunnen doen krimpen, genoeg om 100 miljoen mensen te voeden, zei hij.

#9 Rusland is normaal een van de grootste exporteurs van kunstmest ter wereld…
    Rusland is een belangrijke wereldspeler in aardgas, een belangrijke input voor de productie van meststoffen. Hogere gasprijzen en aanbodbeperkingen zullen de kunstmestprijzen verder opdrijven. Rusland is een van de grootste exporteurs van de drie grote groepen meststoffen (stikstof, fosfor en kalium). Besnoeiingen in het fysieke aanbod kunnen de kunstmestprijzen verder opdrijven.

#10 In een doorsnee jaar zijn Rusland en Oekraïne samen goed voor ongeveer 30 procent van alle tarwe-export wereldwijd.

#11 De helft van de tarwe-invoer van Afrika komt gewoonlijk uit Rusland of Oekraïne…

#12 Andere landen zijn nog meer dan Afrika afhankelijk van de export van tarwe uit Rusland en Oekraïne…
    Armenië, Mongolië, Kazachstan en Eritrea hebben bijna al hun tarwe uit Rusland en Oekraïne ingevoerd en moeten nieuwe bronnen vinden. Maar zij moeten opboksen tegen veel grotere kopers, waaronder Turkije, Egypte, Bangladesh en Iran, die meer dan 60 procent van hun tarwe uit de twee oorlogvoerende landen hebben gehaald.

#13 Een Russische ambtenaar waarschuwt dat zijn land binnenkort alleen nog voedsel exporteert naar bevriende landen…
    Een Russische regeringsfunctionaris heeft gedreigd dat Rusland zijn vitale voedselexport zal beperken tot alleen landen die het als “bevriend” beschouwt.
    Dmitry Medvedev, een hooggeplaatste Russische veiligheidsfunctionaris die voorheen president van het land was, heeft gedreigd dat Rusland binnenkort het Westen van de voedselexport zal afsnijden.

#14 Vrijdag werd bekend dat nog eens 5 miljoen legkippen in Iowa moeten worden afgemaakt als gevolg van de vogelgriep.

#15 Het dodental door de vogelgriep in Iowa alleen al zal door dit laatste incident oplopen tot meer dan 13 miljoen.

#16 Globaal ziet het totale nationale dodental als gevolg van de vogelgriep er momenteel zo uit: “22 miljoen legkippen, 1,8 miljoen vleeskippen, 1,9 miljoen hennen en andere commerciële kippen, en 1,9 miljoen kalkoenen”.

#17 De Chinese minister van landbouw heeft aangekondigd dat de wintertarweoogst in China wel eens “de slechtste uit de geschiedenis” zou kunnen worden.

#18 We worden gewaarschuwd dat de wintertarweoogst in de Verenigde Staten “rampzalig” zal zijn als gevolg van ernstige droogte.

#19 Tijdens een recent interview verklaarde een prominente Amerikaanse boer dat de meeste Amerikanen het niet leuk zullen vinden als “je boodschappenrekening $1.000 per maand hoger wordt”.

#20 Het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN zegt dat wat de planeet nu te wachten staat, niet te vergelijken is met wat we sinds de Tweede Wereldoorlog hebben gezien…

    “Oekraïne heeft alleen maar een catastrofe bovenop een catastrofe vergroot,” zei David M. Beasley, de uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma, het agentschap van de Verenigde Naties dat 125 miljoen mensen per dag te eten geeft. “Er is geen precedent dat ook maar in de buurt komt van dit sinds de Tweede Wereldoorlog.”

We zijn keer op keer gewaarschuwd dat deze dag zou komen, en nu is het zover.

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, hoop ik dat u deze informatie met zoveel mogelijk mensen zult delen, want deze crisis zal werkelijk iedere man, vrouw en kind op de hele planeet treffen.

In mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets gezien, en de omstandigheden worden met de dag erger.

Een werkelijk nachtmerrieachtige wereldwijde voedselcrisis staat voor de deur, en honderden miljoenen onschuldige mensen zullen daar ernstig onder lijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s