Mc Donalds

McDonald’s Corporation is een Amerikaanse keten van hamburger- en fastfoodrestaurants. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in Chicago in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd uitgebouwd door zakenman Ray Kroc nadat hij in 1955 de rechten had overgenomen van een kleine hamburgerketen die werd geleid door Richard en Maurice McDonald

Wist je dat Mc Donalds frietjes dit ingrediënt hadden “NetNecrose”

Netnecrose wordt gedefinieerd als kleine gebieden met dode cellen die in aardappelknollen worden aangetroffen. Het is een algemene term die wordt gebruikt om een symptoom aan te duiden. Netnecrose is te zien als vlekken of strepen van een iets afwijkende kleur in rauwe knollen. Bij witte aardappelen zijn de vlekken bijvoorbeeld iets witter dan het omringende vlees (binnenin de knol), ongeacht de kleur van de schil. Deze vlekken of strepen worden bruin wanneer de knollen worden gesneden en gefrituurd, wat leidt tot verkleurde chips en frietjes. Er zijn in hoofdzaak drie oorzaken die in verband worden gebracht met netnecrose: afkoeling, besmetting met het aardappelbladrolvirus en, sinds kort, zebrachip.

Afkoeling van knollen is het gevolg van de blootstelling van aardappelknollen aan temperaturen die dicht bij het vriespunt liggen, maar niet zo ver onder het vriespunt dat de knollen vriesschade oplopen. Netnecrose verschijnt als vlekken verspreid over het deel van de knol dat aan de lage temperatuur is blootgesteld, en de vlekken komen dan ook van de schil naar binnen toe voor, meestal aan één kant van de knol, aangezien normaal gesproken niet de hele knol wordt gekoeld. Zie Fysiologische Stoornissen / Inwendige Stoornissen / Afkoeling voor nadere bijzonderheden.

Infectie van planten door het Potato Leaf Roll Virus (PLRV) is de meest voorkomende oorzaak van netnecrose. De netnecrose verschijnt gewoonlijk in een stervormig patroon dat uit het midden van de knol komt. Dit virus wordt overgedragen door het pootgoed en is een belangrijk criterium voor de certificering van pootaardappelen. Zie Ziekten / Virussen / Bladrol. Het Potato Leaf Roll Virus wordt verspreid van geïnfecteerde planten naar gezonde planten door middel van een vectorinsect, bepaalde bladluizen. De meest problematische van deze bladluizen is de groene perzikluis. Dus als er geïnfecteerde planten groeien uit geïnfecteerd zaad of geïnfecteerde onkruidwaardplanten zoals nachtschades, zal PLRV zich verspreiden als de vectorbladluizen aanwezig zijn. Bestrijding houdt dus in dat het veld met een geschikt insecticide wordt behandeld. Dit is vooral belangrijk in zaadproductievelden waar extra voorzichtigheid geboden is. Zie Insecten / Vectoren / Groene perzikluis.

Infectie met het ziekteverwekkende agens van de Zebra Chip * veroorzaakt een kenmerkende netnecrose. De netnecrose als gevolg van zebrachips, waaraan de ziekte haar naam ontleent, verschijnt als vlekken of strepen verspreid over de aardappelknol. Zie Ziekten / Knolafwijkingen / Zebrachip. Er is nog steeds niet veel bekend over de veroorzaker(s) van zebrachip, noch over de wijze waarop de ziekte wordt overgedragen en verspreid. Een rol van de aardappelpalmluis in de verspreiding ervan begint te worden geverifieerd. Zie Insecten / Vectoren / Aardappelpylliden.
*Zebra chip: https://cropwatch.unl.edu/potato/zebra_chip

De bedoeling van de Mc Donalds video was om te laten zien wat we doen met onze conventionele producten, het is niet alleen Mc Donalds
Mc Donalds 20 jaar later, bewaard in een schoenendoos
Jongedame twijfelt over prik, maar gaat overstag omdat ze anders niet welkom is bij Mc Donalds
McDonald’s in Israel, niet gevaccineerd (groen vinkje / QR), geen bestelling…
An Italian student has comeEen Italiaanse student heeft een nieuwe manier bedacht om zijn Groene Pas – het verplichte bewijs van inenting tegen Covid – bij zich te dragen door de QR-code op zijn arm te tatoeëren!
Mc Donalds burger zit uren in maagzuur! Kijk wat er gebeurt.
This is Getting Too REAL! They Are Putting It In Everything Now!
SOYLENT GREEN… is McDonalds. Het is geen 100% rundvlees. Niet eens in de buurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s