World Bank Support

voor toegang van een land tot COVID-19-vaccins

Per 31 januari 2022 heeft de Wereldbank in 67 landen voor 7,5 miljard dollar aan activiteiten goedgekeurd ter ondersteuning van de ontwikkeling van vaccins. Bekijk de meest recente projectfinanciering, projectdocumenten en aanbestedingsinformatie in de lijst hieronder. Meer informatie zal hier worden gedeeld zodra deze beschikbaar is.

Hierdoor werkt de Wereldbankgroep samen met partners aan de grootste vaccinatie-inspanning in de geschiedenis om de COVID-19-pandemie een halt toe te roepen. Op 2 april 2020, in de eerste COVID-19-responsfase, heeft de Raad van Bestuur van de Wereldbank een wereldwijd COVID-19-responsprogramma van 6 miljard dollar goedgekeurd (ook wel het COVID-19 Strategic Preparedness and Response Program, of SPRP genoemd). Het programma heeft meer dan 100 landen bereikt met noodoperaties om COVID-19 te voorkomen, op te sporen en te bestrijden en systemen voor paraatheid op het gebied van de volksgezondheid te versterken. Toen het SPRP werd goedgekeurd, was het tijdstip van de potentiële ontwikkeling van een vaccin nog niet bekend, maar de wereldwijde inspanningen voor de ontwikkeling van een vaccin zijn snel vooruitgegaan. De raad van bestuur van de Wereldbank erkende de behoefte aan COVID-19-vaccins en keurde op 13 oktober 2020 een extra financiering van 12 miljard dollar voor het SPRP voor ontwikkelingslanden goed om de aankoop en distributie van COVID-19-vaccins te financieren (lees het projectdocument). Op 30 juni 2021 kondigde president Malpass de uitbreiding aan van de beschikbare financiering voor COVID-19-vaccins tot 20 miljard dollar in de komende 18 maanden, waarbij 8 miljard dollar werd toegevoegd aan de eerder aangekondigde 12 miljard dollar.

World Bank Vaccine Commitments
IBRD $3.4 billion
IDA $3.9 billion
Other funds* $.2 billion

*includes cofinancing from trustfunds, special financing, and global facility financing

Vaccines Report

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s