Human Meat Project, mensen voor mensen.

Welkom bij het Human Meat Project, wij zijn het menselijk vlees donatie programma. Door lichamen te doneren voor menselijke consumptie, ondernemen we actie om overbevolking op te lossen, die leidt tot klimaatverandering en het broeikaseffect veroorzaakt door de massale veeteelt om de wereld te voeden.
Bij Human Meat Project waarderen we elk lichaam en elk leven.
Wij benadrukken de bron en herkomst van ons mensenvlees om de diversiteit van onze wereld te laten zien en de zorgwekkende verschillen in levenskwaliteit over de hele wereld te onthullen.
Onze organisatie verwelkomt elke natie om terug te geven aan de rest van de wereld. Hand in hand kunnen we elkaar helpen de leefomstandigheden en het milieu voor iedereen te verbeteren door deze wereldwijde beweging.
Wij roepen jullie, mensen, op om wakker te worden en nu actie te ondernemen. We leven niet individueel en alleen. We hebben elkaar nodig om te overleven. Samen kunnen we een wereld creëren die het waard is om voor te leven. Samen kunnen we een wereld van menselijkheid en solidariteit opbouwen. Elk leven is kardinaal.

Voedingsfeiten voor menselijk vlees
Eén lichaam kan tot 40 mensen voeden*
*Een gemiddelde volwassen man van 65 kg, alleen vlees.
Menselijk vlees wordt vaak onderschat om zijn voedingswaarde, menselijk vlees eiwit en vet dichtheid kan hetzelfde of beter dan andere handige vleesproducten zoals rundvlees, kip en varkensvlees.
Als omnivoor is de smaak en textuur van mensenvlees vergelijkbaar met die van varkensvlees, om nog maar te zwijgen van de kwaliteit (afhankelijk van de beoordeling van de levenskwaliteit).
Eén lichaam bevat alle essentiële amino’s, mineralen en vitaminen die nodig zijn voor dagelijkse inname.
Niet alleen kan één lichaam tot 40 mensen voeden, het is ook de meest bereikbare bron voor vlees- en vetconsumptie.
Menselijk vlees is wreed en slachtvrij

Menselijk vlees als voedselbron
De praktijk van kannibalisme is niet ongewoon bij levende wezens. Zowel in het dierenrijk als in onze menselijke geschiedenis heeft de consumptie van de eigen soort bestaan.
Tijdens de ontdekking van de Nieuwe Wereld bracht Christoffel Columbus iets mee wat gezien kan worden als vroeg bewijs voor kannibalistische praktijken in de moderne beschaving.
Het woord “kannibaal” komt van de naam die de Spanjaarden gaven aan de Cariben (Cannibales). De Spanjaarden beschuldigden de Caribische stam ervan hun vijanden ritueel te consumeren, maar hedendaagse geleerden betwijfelen of dit werkelijk is gebeurd. Zij speculeren dat de Cariben in een antikoloniale strijd verwikkeld waren met een groot aantal Europese mogendheden. Veel historici beweren nu dat de geruchten over kannibalisme slechts een propagandatactiek van de Spanjaarden waren, bedoeld om angst te zaaien.
Het woord “kannibaal” werd gebruikt als een denigrerende term om inheemse volkeren en stammen aan te duiden, en werd een indirecte etnische belediging.

Missie en visie van de donatie van menselijk vlees
Om de planeet te redden van de gevolgen van onze moderne beschaving en levensstijl, moeten we onze ideeën over consumptie en onze voedingskeuzes veranderen.
We worden geconfronteerd met klimaatverandering door afval, vervuiling, ontbossing en overbevolking.
Door je lichaam te doneren voor menselijke consumptie, onderneem je een directe actie om anderen te helpen en de schade van het industriële tijdperk te verminderen.
Door mensenvlees te consumeren, creëren we een verandering in zowel ons leven als de wereld. Door de standaardkwaliteit van het leven in elk land en elke natie te verbeteren, kunnen we iedereen in de wereld een goed leven geven.

Kwaliteitscontrole
Hoe we onze donoren selecteren
Wij zorgen ervoor dat onze donoren gezond zijn en geen besmettelijke ziekten of gezondheidsproblemen hebben, of medicijnen of stoffen die kunnen worden opgenomen door mensen die hun vlees consumeren.

Gezondheidsrisico
Donoren met medische aandoeningen zoals AIDS/HIV, de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (CJD), hepatitis (HAV/HBV/HCV/HDV/HEV), kanker, tuberculose of hondsdolheid worden geweigerd om risico’s voor de consument te voorkomen.
Er zijn ook andere medische aandoeningen waardoor donoren niet kunnen worden geaccepteerd, zoals diabetes, hormoonbehandelingen of psychische stoornissen.

Afgewezen donatie
In geval van afgekeurde donatie:
Als een donor een medische aandoening heeft die van mens op mens kan worden overgedragen, kan hij geen donor zijn.
Als een donor een actieve kanker heeft, kan hij geen donor zijn tot de kanker in remissie is gegaan of is verwijderd en moet hij minimaal een jaar wachten na de laatste behandeling of ingreep. Als een donor een gedeeltelijke remissie heeft, moet hij minimaal een jaar na de procedure wachten en een medische controle ondergaan om er zeker van te zijn dat er geen medicijnen in het lichaam achterblijven. Als een donor na een jaar een volledige remissie heeft doorgemaakt, kan hij een donor van menselijk vlees zijn.

Kwaliteit van het bestaan
Quality of Life is een beoordelingssysteem voor de kwaliteit van menselijk vlees.
Elke donor die onze kwaliteitscontroleprocedure en -beoordeling heeft doorlopen, krijgt een beoordeling op basis van de kwaliteit van zijn leven (gezondheid en welzijn).

Wat te doneren?
Het hele lichaam (inclusief organen)
Je hele lichaam, inclusief je interne organen, bloed, beenmerg, huidweefsel en voortplantingssysteem.
Alleen bepaalde lichaamsdelen en/of bepaalde organen
Je kunt ook bepaalde lichaamsdelen of organen selecteren die je wilt doneren. Bijvoorbeeld één nier of een halve long. U kunt zoveel of zo weinig organen kiezen als u wilt doneren.
Levende donor
Wij oogsten alleen een heel lichaam van een donor nadat een natuurlijke dood heeft plaatsgevonden. Het lichaam van de donor wordt dan beoordeeld om te zien of het aan onze normen voldoet. Als de vleesdonor ook orgaandonor is, zullen we alleen oogsten in overeenstemming met het verzoek van de donor en contact opnemen met de donororganisatie voor de oogst. Als de donor bij leven bepaalde lichaamsdelen wil doneren, raden wij de donor sterk aan om na te denken over de levenslange handicap die daaruit kan voortvloeien.
Hoe het uw leven (voor altijd) zal beïnvloeden
Een donor kan bepaalde lichaamsdelen of organen doneren (behalve vitale organen zoals de hersenen en het hart) en na de donatie verder leven. Levend donor worden zal echter voor altijd invloed hebben op je leven. Het kan een minimale verstoring zijn of de manier waarop je leeft voor altijd veranderen. Levende donoren moeten zich ervan bewust zijn dat, afhankelijk van wat zij doneren, dit kan leiden tot moeilijkheden of nadelige gevolgen voor hun geestelijke gezondheid en persoonlijke leven.
Om levende donor te worden, moet de donor ervoor zorgen dat hij volledig begrijpt met welke risico’s en omstandigheden hij zal moeten leven, waaronder de mogelijkheid van invaliditeit, psychologische problemen (bijvoorbeeld het ontbrekende ledematen-syndroom), gezondheidsproblemen, financiële problemen en meer. De mogelijkheden hangen af van wat en hoeveel de donor zal doneren. Wij zullen geen delen of organen oogsten die een ernstige levensbedreigende uitkomst voor de donor kunnen hebben.
De donor moet een wettelijke overeenkomst ondertekenen waarin hij verklaart zich bewust te zijn van het risico van levende donatie en dit te aanvaarden. Nadat de donatie heeft plaatsgevonden, wordt de donor in een herstellingsprogramma geplaatst om hem voor te lichten over het nieuwe leven dat hij zal leiden.
Elke levende donatie houdt een risico in. Human Meat Project neemt geen levende donatie aan als de donor aarzelt of twijfelt en zal het donatiecontract onmiddellijk annuleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s