Stint-drama Oss

De stint op deze foto is niet betrokken geweest bij incidenten. Vaker incidenten met stints In Nederland rijden ongeveer 3500 stints rond. Je hebt geen rijbewijs nodig om een van de wagentjes met een topsnelheid van 17 kilometer per uur te rijden. Hoe veilig is een stint eigenlijk en hoe werkt het?

In Oss zijn vier kinderen om het leven gekomen door een botsing tussen een elektrische bakfiets en een trein. Ook raakten een kind en een volwassene zwaargewond, meldt de politie.
Het ongeluk gebeurde voor half negen in de ochtend bij een bewaakte spoorwegovergang, vlakbij station Oss West. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft onderzoekers naar de plek gestuurd.

Producent Stint zwaar aangeslagen

Edwin Renzen, eigenaar van het bedrijf dat de Stint produceert, is zwaar aangeslagen door het ongeluk. “Ik heb er geen woorden voor. Dit is de ergste nachtmerrie voor ouders.” Zijn bedoeling was om door de komst van de elektrische bakfiets het verkeer rond scholen juist veiliger te maken.“Ik zag veel busjes rijden als de school was afgelopen en dat zag er heel onoverzichtelijk uit. Daar wilden wij juist iets aan doen, de situatie overzichtelijker maken. En dan gebeurt dit, met een Stint.” Het onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wacht Renzen af, maar hij is daar nu nog niet mee bezig. “Nu ligt onze prioriteit alleen bij de ouders en de medewerkers van het kinderdagverblijf. Het is verschrikkelijk.”
In de bakfiets, een zogeheten Stint, zaten kinderen van een kinderdagverblijf. José de Jong, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland, geeft aan dat het belangrijk is om een Stint te leren besturen. “Je moet ermee leren rijden. Wij adviseren dat ook aan onze leverancier, maar verplichten dat niet. Ook zien en horen we vaak dat er stagiaires op rijden.” In Nederland rijden 3500 van dit soort elektrische bakfietsen rond.
Prorail spreekt van een inktzwarte dag. Het spoorbedrijf gaat, zoals bij ieder ander ongeluk, onderzoeken wat er precies is misgegaan.
Ook premier Mark Rutte heeft inmiddels gereageerd. Hij zegt diep geraakt te zijn door het drama in Oss.

Monument: Vlinderboek
Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist

10-jul-2020 Het Openbaar Ministerie heeft de oorzaak van het ongeluk met de Stint in Oss niet achterhaald. De bestuurder en het kinderdagverblijf worden niet strafrechtelijk vervolgd.
Het onderzoek naar de fabrikant loopt nog wel.

Betekenis van de zwarte vlinder

Symboliek van de zwarte vlinder

Meereurs volkeren geloven in het bijgeloof van vlinders, omdat sinds de oudheid ils aan dit insect een bepaalde symboliek toeschrijven.
Terwijl traditionele vlinders een positieve symboliek hebben, vaak gerelateerd aan regeneratie, transformatie en schoonheid, hebben zwarte vlinders een dichtere betekenis.
In sommige steden van Europe, de zwarte vlinder vertegenwoordigt de geest van een kind dat stierf zonder gedoopt te zijn.
Het wordt in sommige noordelijke regio’s ook gelezen als de incarnatie van heksen, dus het zou een slecht voorteken zijn.
Wanneer een zwarte vlinder een huis binnenkomt, interpreteren veel mensen het als een teken van de dood van een geliefde.
Er zijn ook mensen die de zwarte vlinder lezen als een spiritueel teken, zodat iedereen die het ziet zichzelf kan beschermen tegen negatieve energieën.
De Egyptenaren daarentegen geloofden dat wanneer een persoon stierf, zijn ziel zijn lichaam zou verlaten in de vorm van een zwarte vlinder.

Plaats een reactie