Zoom

Zoom, gestileerd als zoom of Zoom Meetings, is een eigen videotelefoniesoftwareprogramma ontwikkeld door Zoom Video Communications. Het gratis plan staat tot 100 gelijktijdige deelnemers toe, met een tijdsbeperking van 40 minuten. Gebruikers hebben de optie om te upgraden door zich te abonneren op een betaald plan.

07-aug-2023 nieuwe update van de servicevoorwaarden

07-aug-2023 Hoe de Zoom-servicevoorwaarden en -praktijken van toepassing zijn op AI-functies

Bij Zoom vinden we het belangrijk om onze klanten innovatieve, veilige communicatieoplossingen te bieden. We hebben onze servicevoorwaarden (artikel 10.4 https://explore.zoom.us/nl/terms/) bijgewerkt om duidelijk te maken dat we audio-, video- of chatinhoud van klanten niet zullen gebruiken om onze modellen voor kunstmatige intelligentie te trainen zonder dat klanten daar toestemming voor hebben gegeven.

In het kader van onze toewijding aan transparantie en zeggenschap van gebruikers geven we duidelijkheid over onze benadering van twee essentiële aspecten van onze diensten: de AI-functies van Zoom en het delen van klantinhoud voor productverbetering. We hebben ons als doel gesteld om eigenaars en beheerders van Zoom-accounts controle te geven over deze functies en beslissingen, en hierbij willen we uitleggen hoe we dat doen en wat daarvan de gevolgen zijn voor bepaalde groepen klanten.

Recente wijzigingen in de servicevoorwaarden

We streven ernaar om in onze servicevoorwaarden transparant te zijn over wie eigenaar van de gegevens is. Deze servicevoorwaarden zijn een aanvulling op onze privacyverklaring en privacykennisgevingen in producten, die er weer voor zorgen dat het gebruik van klantinhoud op basis van toestemming gebeurt.  

We hebben onze servicevoorwaarden in maart 2023 gewijzigd om transparanter te zijn over hoe we de verschillende soorten inhoud op ons platform gebruiken en wie er eigenaar van is.

  1. In artikel 10.1 (in combinatie met 10.6) willen we duidelijk maken dat klanten hun eigen video-, audio- en chatinhoud creëren en er eigenaar van zijn. We hebben toestemming om deze klantinhoud te gebruiken voor het aanbieden van diensten met toegevoegde waarde op basis van deze inhoud, maar onze klanten blijven eigenaar van en behouden zeggenschap over hun inhoud. Een klant kan bijvoorbeeld een webinar hebben gemaakt en ons vragen deze te livestreamen op YouTube. Hoewel we de video- en audio-inhoud van de klant gebruiken voor het livestreamen, blijft de klant eigenaar van de onderliggende inhoud.
  2. Artikel 10.2 legt uit dat er bepaalde algemene informatie is over hoe onze klanten ons product gebruiken: telemetrie, diagnostische gegevens, enz. Dit staat algemeen bekend als ‘door diensten gegenereerde gegevens’. We willen transparant zijn over het feit dat we deze gegevens als onze gegevens beschouwen, zodat we door diensten gegenereerde gegevens kunnen gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren voor iedereen op ons platform. Het is bijvoorbeeld nuttig om te weten op welke tijd van de dag ons product in een bepaalde regio intensief wordt gebruikt, zodat we de belasting in onze datacenters beter kunnen verdelen en al onze gebruikers een betere videokwaliteit kunnen bieden.
  3. In artikel 10.4 willen we uitleggen dat als we diensten met toegevoegde waarde leveren (zoals opname van vergaderingen), we de mogelijkheid zouden hebben dit te doen zonder vragen over gebruiksrechten. De opname van de vergadering blijft eigendom van de gebruiker en we hebben een licentie op die inhoud om de opnameservice te kunnen leveren. Een voorbeeld van een ‘machine learning’-dienst waarvoor we gebruiks- en licentierechten nodig hebben, is het automatisch scannen van uitnodigingen/herinneringen voor vergaderingen om er zeker van te zijn dat we niet ongewild worden gebruikt om deelnemers te spammen of te bedriegen. De klant is eigenaar van de onderliggende uitnodiging voor de webinar en we hebben een licentie om de dienst bovenop die inhoud te verlenen.  Wat AI betreft, gebruiken we geen audio-, video- of chatinhoud om onze modellen te trainen zonder dat de klant daar toestemming voor heeft gegeven.

Wat dit betekent voor klanten in de gezondheidszorg en het onderwijs

We gebruiken geen klantinhoud, waaronder onderwijsgegevens en beschermde gezondheidsgegevens, om onze modellen voor kunstmatige intelligentie te trainen zonder dat je daar toestemming voor hebt verleend.

We sluiten routinematig overeenkomsten voor de bescherming van studentengegevens met onze klanten in het onderwijs en wettelijk verplichte Business Associate Agreements (BAA) met onze klanten in de gezondheidszorg. Onze praktijken en behandeling van onderwijsgegevens, leerlinggegevens en beschermde gezondheidsgegevens worden beheerst door deze aparte overeenkomsten en toepasselijke wetten.

Generatieve AI-functies

We hebben onlangs twee krachtige generatieve AI-functies geïntroduceerd – Zoom IQ Samenvatting van vergadering en Zoom IQ Teamchat Compose – als gratis proefversie om je Zoom-ervaring te verbeteren. Deze functies vatten automatisch vergaderingen samen en stellen chatberichten op met behulp van AI. Eigenaars en beheerders van Zoom-accounts bepalen zelf of ze deze AI-functies voor hun accounts inschakelen.

Wanneer je ervoor kiest om Zoom IQ Samenvatting van vergadering of Zoom IQ Teamchat Compose in te schakelen, krijg je een transparant toestemmingsproces gepresenteerd voor het trainen van onze AI-modellen met behulp van jouw klantinhoud. Je inhoud wordt uitsluitend gebruikt om de prestaties en nauwkeurigheid van deze AI-diensten te verbeteren. En zelfs als je ervoor kiest om je gegevens te delen, worden ze niet gebruikt om modellen van derden te trainen.

Accounteigenaars en -beheerders geven toestemming

Hier zie je een voorbeeld van onze gebruikersinterface waarin een klantbeheerder zich aanmeldt voor een van onze nieuwe generatieve AI-functies.

Deelnemers ontvangen een kennisgeving via onze gebruikersinterface

We stellen jou en je vergaderingsdeelnemers op de hoogte wanneer de generatieve AI-diensten van Zoom in gebruik zijn. Hier zie je een voorbeeld van hoe we een kennisgeving in de vergadering laten zien.

Nogmaals: we gebruiken geen audio-, video- of chatinhoud om onze modellen te trainen zonder toestemming van de klant.

We blijven transparantie hoog in het vaandel dragen en streven ernaar je de nodige tools te bieden om geïnformeerde beslissingen te nemen over je Zoom-account. We hechten veel belang aan je privacy en zetten ons voortdurend in om onze diensten te verbeteren met respect voor jouw rechten en voorkeuren.

Bedankt dat je bij de Zoom-gemeenschap wilt horen. Samen blijven we zinvolle en moeiteloze samenwerkingservaringen via Zoom creëren.

https://logos-world.net/zoom-logo/
Het Zoom-platform is het pad van de vereenvoudiging ingeslagen door het camerasymbool uit het logo te verwijderen. Nu is het gewoon een woordmerk dat is gemaakt met behulp van individuele tekens. Het ziet er zo harmonieus mogelijk uit omdat de “m” het driehoekige uitsteeksel bovenaan heeft verloren.

Plaats een reactie