Children with cancer UK

Wij zijn de belangrijkste nationale liefdadigheidsinstelling voor kinderen die zich inzet voor de strijd tegen kanker bij kinderen.
Onze visie is een wereld waarin elk kind kanker overleeft. Uw donatie vandaag zal het geschenk van hoop geven aan kinderen die geconfronteerd worden met kanker en helpt de toekomst van ons levensreddend onderzoek veilig te stellen.

De eerste bel voor het einde van de behandeling in het Verenigd Koninkrijk
In 2013 werd bij de achtjarige Emma rhabdomyosarcoom vastgesteld – een sarcoom van weke delen. Zachte-weefselsarcoom maakt 7% uit van alle vormen van kanker bij kinderen. Na een negen uur durende operatie om de tumor te verwijderen en een driedaagse chemokuur, vlogen Emma en haar familie naar Oklahoma voor protonenbundeltherapie – met dank aan de NHS.
Tijdens hun verblijf in Oklahoma zagen ze veel patiënten die na afloop van hun behandeling een belletje rinkelden. Ze konden niet wachten tot Emma aan de beurt was. Eindelijk, na haar laatste dosis protonenbundeltherapie, was het Emma’s beurt om de bel voor het einde van de behandeling te luiden.
Terug in Groot-Brittannië keek Emma’s familie uit naar de dag waarop ze klaar zou zijn met de chemotherapie. Ze lieten de bel aan de verpleegsters zien, die het een fantastisch idee vonden. Dus werd er op tijd een bel gemaakt voor Emma’s laatste chemokuur en zij was de eerste die hem luidde in Manchester.
Sindsdien is de bel door duizenden patiënten geluid
Young Lives vs Cancer steunt Oekraïense kinderen die in het VK worden behandeld tegen kanker
Ons eerste patiëntenhotel en internationale onderzoeksconferentie In 2004 werd het eerste Paul O’Gorman-patiëntenhotel geopend, waar gezinnen kunnen verblijven om tijdens de behandeling dicht bij hun kind te zijn. We hebben ook meer dan £1 miljoen geïnvesteerd in onderzoek naar betere behandelingen voor leukemie bij kinderen en we hebben onze eerste internationale wetenschappelijke conferentie gehouden.

Dit gebouw is genoemd naar Paul O’Gorman, die op 15-jarige leeftijd aan leukemie is overleden. Dit gebouw werd gefinancierd door Cancer Research UK, het Strategic Research Initiative en Children with Cancer UK. Children with Cancer UK werd opgericht door Eddie en Marion O’Gorman, die in hetzelfde jaar hun kinderen Jean en Paul aan kanker verloren. Het gebouw is genoemd naar de nagedachtenis van Paul.
Dit speciaal voor onderzoek gebouwde gebouw werd in 2004 voltooid en kostte in totaal 10 miljoen pond. Het werd in 2005 geopend door wijlen Sir Bobby Robson. Het gebouw biedt nu onderdak aan ongeveer 200 onderzoeksmedewerkers.

Het eerste onderzoekscentrum wordt geopend. In 1995 was er genoeg geld bijeengebracht om het eerste Paul O’Gorman Centrum te openen. Onze financiering betekende dat er meer klinisch en laboratoriumonderzoek kon plaatsvinden, waardoor het onderzoek naar de ontwikkeling van effectievere behandelingen voor kinderen met leukemie werd versneld. Dankzij de nieuwe faciliteiten konden meer kinderen sneller worden gediagnosticeerd – waardoor hun kansen werden verbeterd en wetenschappers en artsen meer inzicht kregen in de ziekte.

Diana, Prinses van Wales en Kinderen met Kanker UK In november 1987, enkele dagen na Jean’s dood, ontmoetten Marion en Eddie Diana, Prinses van Wales. Diep ontroerd door de dubbele tragedie van de familie, raakte zij persoonlijk betrokken bij de liefdadigheidsinstelling, en opende deze op 12 januari 1988 op de Mill Hill Secondary School. Het was dankzij Prinses Diana dat Children with Cancer UK (voorheen Children with Leukaemia) tot stand kwam. De Prinses bleef ons steunen, bleef contact houden en bleef onze fantastische supporters aanmoedigen tot haar vroegtijdige dood in 1997. Wij zijn enorm verrijkt door de vriendschap van Diana, Prinses van Wales en zullen haar altijd met genegenheid, trots en oneindige dankbaarheid herinneren.

Hieronder nog een paar catergorien:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s