Bilderberg Groep

The Bilderberg Group – Documentary (2012)
In veel opzichten lijkt het WEF op de Bilderberg Groep. Interessant feit: Klaus Schwab, de oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, is een voormalig lid van de stuurgroep van de Bilderberg Group. Net als andere machtige organisaties die beweren “de wereld te helpen”, wordt het WEF ervan beschuldigd de belangen van de wereldelite daadwerkelijk te behartigen.
Volgens onderzoek van Annejet van der Zijl was prins Bernhard lid van de NSDAP van Adolf Hitler. Bekijk hier de uitzending

De Bilderbergconferenties zijn politieke bijeenkomsten met een besloten en streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Deelnemers zijn invloedrijke figuren uit de Westerse wereld, voornamelijk uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap, media en de financiële wereld. Er wordt vergaderd volgens de Chatham House Rule.

23-mrt-2002 Beatrix en het geheim van Bilderberg
Wordt het niet de hoogste tijd voor een meldingsplicht voor bezoekers van de legendarische Bilderberg-conferenties, koningin Beatrix voorop? Die vraag dringt zich op nu de Amerikaanse diplomaat Richard Holbrooke onlangs verklaarde dat hij Beatrix tijdens de Bilderberg-conferentie in het Zwitserse Burgenstock van 8 juni 1995, een maand voor de val van Srebrenica, heeft gewaarschuwd voor de «penibele situatie» in en rond de VN-enclave. Holbrooke verklaarde op dinsdag 12 maart jl. in Nova dat hij Beatrix in Zwitserland persoonlijk heeft gewaarschuwd voor de «bijzonder gevaarlijke situatie» waarin de Nederlandse militairen van het Dutchbat-bataljon zich bevonden als bewakers van de veiligheidszone. Volgens de diplomaat zouden de Nederlanders niet in staat zijn de Bosnische moslims te verdedigen tegen de troepen van de Servische generaal Mladic.
«Beatrix reageerde zeer beleefd en een beetje verrast op mijn krachtige uitspraken», aldus Holbrooke in Nova. «Ik had haar nog nooit ontmoet. Ik zei haar dat ik wilde spreken over een zeer serieuze zaak. ‘Jullie troepen zitten in een dal, de heuvels zijn omsingeld door Serviërs; de situatie kan niet gevaarlijker zijn.’» Beatrix beloofde de waarschuwing door te geven, aldus Holbrooke. Toen hij haar een jaar later weer zag, zei Beatrix dat ze hun conversatie «haar leven lang niet zou vergeten».
Als Beatrix Holbrookes waarschuwing al aan Kok heeft doorgegeven, het Nederlandse parlement bereikte de onheilstijding in ieder geval niet. Evenmin maakte de toenmalige minister van Defensie Voorhoeve de Kamer deelachtig van de waarschuwing. Blijkbaar was het zelfs niet eens aanleiding om zich te bezinnen op de toekomst die dreigde voor Srebrenica. Een maand na de waarschuwing kwam de Servische belegering toch nog onverwacht voor de manschappen van Karremans. Heeft Beatrix de premier überhaupt wel ingelicht? Dat alles had voorkomen kunnen worden als Beatrix als staatshoofd gehouden was aan een meldingsplicht inzake de Bilderberg-conferenties. In dat geval had de premier zich als ministerieel verantwoordelijke bewindsman naar de Kamer moeten begeven om te rapporteren wat Beatrix ter ore was gekomen. Dan had het parlement zich evenals Defensie nog kunnen bezinnen op een noodmaatregel, bijvoorbeeld de evacuatie van de enclave. Dat had wellicht duizenden mensenlevens gescheeld. Het instituut Bilderberg — waaraan Beatrix in het spoor van haar vader al sinds haar jonge jaren innig is verknocht — had dan ook meteen zijn waarde bewezen. Juist de geheimhoudingscultus die Bilderberg sinds zijn oprichting in 1954 in de ban heeft, blijkt in het geval van Srebrenica te hebben bijgedragen aan een bloedbad.
Wie weet welke essentiële informatie er de afgelopen jaren nog meer over de Bilderberg-tafel is gegaan, zonder de daartoe geëigende staatsorganen te bereiken. Als de Kamer straks dan eindelijk kan debatteren over het langverwachte Srebrenica-rapport van het NIOD, mag de Bilderberg-connectie zeker niet ontbreken.

De vier machtigste dames van de Bilderberg Club

10-jun-2015 Het is geen samenzwering. Het is niet de Illuminati. Het zijn geen eerbiedwaardige oude mannen die handen vasthouden en Lucifer aanroepen. Zij zijn de elite van de financiële en feitelijke wereldmachten. Het toppunt van macht. De Rockefellers, Krupps, Rothschilds, Kissingers en Murdochs worden bij de voornaam genoemd van koningen en koninginnen, presidenten, Europese commissarissen, CEO’s van ’s werelds meest toonaangevende ondernemingen en redacteuren van de belangrijkste media. Dit is de Bilderberg Club. De bijeenkomst vond plaats in het Bilderberg Hotel in Oosterbeek (Nederland) – vandaar de naam – en werd in 1954 gesponsord door David Rockefeller en Bernard van Nederland (vader van Prinses Beatrix, moeder van de huidige Koning Willem). Een samenvloeiing van belangen tussen de VS en Europa op het hoogste niveau die sedertdien ononderbroken heeft plaatsgevonden in verschillende delen van de wereld.
Dit jaar vindt het plaats in het hotel Interalpen Tirol, een luxueus etablissement in het hart van Oostenrijk, op slechts 40 minuten van het Beierse kasteel waar de G7 zojuist bijeen is gekomen. Volgens Vanitatis zullen de onderwerpen van debat op Bilderberg variëren van kunstmatige intelligentie tot internationaal terrorisme, het Midden-Oosten en de komende Amerikaanse verkiezingen. Pedro Sánchez, secretaris-generaal van de PSOE, zal voor het eerst aanwezig zijn. Juan Luis Cebrián, CEO van Prisa en lid van het uitvoerend comité van de Bilderbergclub, en Ana Botín, president van de Banco Santander, zullen eveneens aanwezig zijn. Koningin Sofia, een vaste klant van de club, zal niet aanwezig zijn, om redenen die alleen zij weet. “De deuren van Bilderberg zullen altijd voor haar openstaan,” vertelde Daniel Estulin, contraspionage-analist en voormalig lid van de Federale Dienst van de Russische Federatie (FSB), opvolger van de oude KGB, aan Vanitatis. Dit jaar vond hij zichzelf tot zijn verrassing terug op de lijst van kandidaten voor een Pulitzerprijs en, tot zijn verrassing, de Nobelprijs voor de Vrede.
Niemand kent het reilen en zeilen van de Bilderberg Club beter dan Estulin. Van zijn boek The True Story of the Bilderberg Club (2005) zijn meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht. Daarna volgden twee vervolgen en delen als The Lords of the Shadows, The Invisible Empire en The Tavistock Institute. Eind juni zal hij een film presenteren die gebaseerd is op zijn onderzoek, en in oktober komt zijn volgende boek uit in Spanje, ditmaal over de islam en de opkomst van ISIS, ook bij het Planeta imprint. Vanitatis kon hem exclusief spreken in Barcelona, waar hij de laatste hand legt aan de montage van de film over de Bilderberg Club. Sinds hij Rusland verliet, heeft hij niet meer dan veertien dagen in dezelfde stad geslapen. Conferenties, vergaderingen en presentaties houden hem in beweging. Het is gemakkelijk om contact met hem op te nemen, maar niet om hem te lokaliseren als de ex-spion dat niet wil. Met Estulin wilden we een elitepokerspel uittekenen: dat van de machtigste vrouwen in de Bilderbergclub.

Ana Botín (Santander, 1960)
De opvolgster van Emilio Botín studeerde aan Bryn Mawr met de Amerikaanse elite en is een perfecte belichaming van financiële macht: vandaag is zij de 18e machtigste vrouw ter wereld, volgens Forbes, terwijl zij vier jaar geleden nog op de 77e plaats stond. Zij is nog een nieuwkomer op Bilderberg, maar de instelling waarvan zij voorzitter is, Banco Santander, is al jaren vertegenwoordigd op de jaarlijkse bijeenkomst. Ana Botín is ook bestuurslid van Coca-Cola.
Ze houdt van parels en draagt graag Franse ontwerpers. Zij is getrouwd met Guillermo Morenés, een landbouwingenieur die van het landbouwbedrijf van de familie Botín is overgestapt naar de financiële wereld (M&B Capital Advisers) en van daaruit naar de vastgoedbedrijven Inmoskye, Oquendo en Alakin. Het echtpaar heeft drie zonen: Felipe, die aan het hoofd staat van de investeringsfirma Alpha Capital FLM 1 in Madrid; Javier, die werkt bij Credit Suisse in New York; en Pablo, die beleggingsanalist is bij Blackstone Group (Londen). Hun oudejaarsfeesten in Gstaad zijn een Europese netwerklegende.

Marie-Josée Kravis (Quebec, Canada, 1949)
Als de lezer zich die New Yorkse society-socialite voorstelt, die de belichaming is van de typische kunstbegunstiger, dan denkt hij of zij aan mevrouw Kravis. In feite zijn zij en haar miljardair derde echtgenoot (zij was eerder getrouwd met een Canadese minister en een dirigent), Henry Kravis (hoofd van de private equity firma KKR), belangrijke donors van Lincoln Center, maar zij dragen ook bij aan de strijd tegen HIV en malaria, cardiologisch onderzoek en nieuwe Europese muziek. Marie-Josée, een Amerikaans staatsburger met een doctoraat in de rechten, is columniste geweest voor La Presse, de Montreal Gazette en Canada’s Financial Post, en heeft bijdragen geleverd aan de Wall Street Journal.
Hij was lid van de machtigste raad van bestuur van zijn land, de Imperial Bank of Commerce, en toen hij in de VS aankwam besloot hij daar niet meer vandaan te komen: voorzitter van het MoMa in New York, lid van de Qatar Museums Authority, van het zeer belangrijke denktank Hudson Institute, van de raad van bestuur van de US Federal Reserve en zelfs van de internationale raad van het Prado Museum in Madrid. Hij zit ook in de raad van bestuur van LVMH. Het echtpaar Kravis heeft geen kinderen, maar zij hebben wel huizen in de gehele VS, hoewel het kroonjuweel een triplex op 375 Park Avenue is. De New York Times noemt haar “een steunpilaar van Manhattan”. Ze heeft Bilderberg al 14 jaar niet gemist.

Heather Reisman (Montreal, Canada, 1949)
Kunt u zich de FNAC voorstellen die zou ontstaan als wij ons zouden aansluiten bij de driehoek Madrid Callao en Barcelona? Vermenigvuldig dat met zes en je hebt een Indigo Books & Music winkel, Canada’s grootste culturele distributieketen. Je zult geen enkel boek van Daniel Estulin op de planken vinden, dat wel. “Als iemand iets over de Bilderberg wil weten, moet hij het bestellen en van tevoren betalen,” zegt onze spion. De eigenares, volgens de Financial Times een van de 50 beste zakenvrouwen ter wereld, is een voormalig gouverneur van de beurs van Toronto en de redactrice van de Huffington Post in haar land. Zij studeerde af aan de McGill University met een diploma maatschappelijk werk en begon als assistente te werken tot zij zich op de zakenwereld richtte: Paradigm Consulting Inc, Cott Corporation en, tenslotte, Indigo. In 1982 trouwde ze met miljonair Gerry Schwartz, CEO van investeringsmaatschappij Onex Corp.
Reisman is Canada’s meest prominente joodse zakenvrouw en doet via de Gerald Schwartz & Heather Reisman Foundation gulle schenkingen aan representatieve instellingen van haar geloof. De zakenvrouw heeft haar privé-leven zo strak in de hand dat zij, ondanks haar vier kinderen en zeven kleinkinderen, volslagen vreemden zijn voor de Canadese samenleving. Zelfs niet in een soapy interview met The MOMpreneur magazine over ondernemende moeders. Maar ze heeft wel een mening over de tikkende tijdbommen van het Midden-Oosten en China. Pure bilderberger kaste.

Beatrix der Nederlanden (Schuur, Nederland, 1938)
De dochter van de oprichter van de Bilderberg Club mist zelden bijeenkomsten. Haar eerste keer was in 1972 en ze heeft een bevoorrechte status bij de Bilderbergers. Vooral omdat de royals geleidelijk aan gewicht hebben verloren in de club; haar er nog bij te hebben, ook al is ze weer prinses van Oranje-Nassau geworden, is bijna een luxe. Beatrix is ook lid van de elitaire Club van Rome (net zoals Elizabeth II van Engeland lid is van het Comité van 300, een andere geheime club van zeer hoge macht). Haar zoon Willem, de huidige Koning der Nederlanden, heeft haar bij verschillende gelegenheden vergezeld. Hare Hoogheid is ook een belangrijke aandeelhouder in de oliemaatschappij Royal Dutch Shell. Ze heeft veel te zeggen in de Bilderberg Club.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s