Stonehenge

Rituelen – Ceremonies op Stonehenge in England door Druids

  1. Een ceremonie van de Oude Orde van Druïden in Stonhenge (1905)
  2. Druïde-tovenaar Stu beweert dat heidenen worden vervolgd vanwege Stonehenge winterzonnewende ‘verbod’
  3. De Ancient Order of Druids is een broederlijke organisatie die in 1781 in Londen, Engeland is opgericht en tot op de dag van vandaag nog steeds actief is

Stonehenge is een megalithisch monument uit de Jonge Steentijd, dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire en ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury op de Salisbury Plain. Bij een datering uit 2007 is de bouw van Stonehenge bepaald op 2300 voor Christus, 300 jaar later dan tot dan toe werd aangenomen.[1]
Het grote monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote, primitief bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde. Hoewel het woord ‘henge’ is afgeleid van stonehenge, is het geen echte henge.
Het bouwwerk plus omgeving zijn in 1986 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, tegelijk met het hengemonument van Avebury onder de inschrijving Stonehenge, Avebury en bijbehorende plaatsen. Het is tevens een door de Britse overheid bij wet beschermd antiek bouwwerk. Stonehenge zelf is eigendom van de Kroon (die het in 1918 verkreeg van de laatste private eigenaar Cecil Chubb) en wordt beheerd door de English Heritage-organisatie. De omliggende landerijen zijn eigendom van de National Trust for Places of Historic Interest, in het Verenigd Koninkrijk algemeen bekend als de National Trust.

Etymologie
Een henge is een rond of ovaal type neolithisch aardwerk bestaande uit een wal en greppel met een of meer doorgangen. De meeste exemplaren zijn bekend uit Groot-Brittannië.
Het boek Stonehenge Complete van Christopher Chippindale zegt dat de naam Stonehenge komt van de oud-Engelse woorden stān wat “steen” betekent en hencg, wat overeenkomt met het Engelse hinge, of “scharnier”, “verbinding” (omdat de stenen liggers verbonden zijn met de opstaande stenen). Een andere mogelijkheid voor de betekenis van het henge-gedeelte is het oud-Engelse hen(c)en wat “hangen” of “galg” betekent. Middeleeuwse galgen hadden vaak de structuur van de staande stenen verbonden door een horizontale balk zoals bij Stonehenge. Eerder dan de omgekeerde L-vorm die later meer in gebruik was.
Het henge-achtervoegsel wordt bij uitbreiding gebruikt voor monumenten uit de prehistorie met een cirkelvormige structuur zoals bij Stonehenge. Archeologen definiëren een henge als een bouwwerk bestaande uit cirkelvormige verhoogde afsluiting met een interne gracht. Hierop is Stonehenge een uitzondering omdat de gracht zich buiten de afsluiting bevindt. Stonehenge is in dezelfde tijd gebouwd als andere henges uit het Neolithicum. Toch is het in veel opzichten atypisch en alleen qua vorm verwant met andere steencirkels.

Geschiedenis
Sinds 1798 hebben een aantal opgravingen bij Stonehenge plaatsgevonden waaruit het volgende geconcludeerd is:
Het Stonehenge-complex werd gebouwd in verschillende fases die samen minstens 1500 jaar overspannen. Er zijn bewijzen voor activiteiten voor en na de eigenlijke bouwfases, waardoor de tijdspanne van “gebruik” van het monument kan geraamd worden op 6500 jaar.
Genetisch onderzoek toonde aan dat het bij de megalietbouwers niet om afstammelingen van de vroegere mesolithische bevolking ging, maar om neolithische immigranten uit het zuidoosten.[2]
De posities van de stenen werd bestudeerd door archeoastronomen.
De tijd voor het monument (8000 v.Chr.)
Er zijn vier (misschien vijf) paalkuilen gevonden onder de huidige toeristenparkeerplaats nabij de site. Die konden gedateerd worden tot rond 8000 v.Chr.

Dacht je altijd dat Stonehenge een paar duizend jaar oud was? Dacht je dat het gebouwd was door Druïden en buitenaardse wezens? Er zijn tientallen documentaires over gemaakt. Maar op televisie zouden ze niet zeggen dat het in 1954-1958 is gereconstrueerd, dat wil zeggen helemaal opnieuw opgebouwd, verplaatst van een andere plaats en weer opgebouwd uit de metalen blokken met gips (dat is een vervalsing).
Stonhenge exposed: FRAUD

Vijf verrassende feiten over Stonehenge
Engeland is een land dat verwikkeld is in mysteries uit het verleden die mensen eeuwenlang hebben verbijsterd. Een van de bekendste mysteries is Stonehenge. Zowel toeristen als archeologen reizen van heinde en verre om het gebied buiten Londen te verkennen, ongeveer 130 kilometer buiten Londen op de Salisbury Plain in Engeland. Stonehenge is een prehistorisch monument met de overblijfselen van een cirkel van enorme staande stenen.
Archeologen schatten dat er rond 2300 voor Christus en eerder minstens 150 crematies werden begraven. Archeologen beweren dat twee door de mens gemaakte cirkelvormige greppels rond het gebied zijn gemaakt met gereedschappen gemaakt van gewei. Er is een binnen- en buitenoever aan de cirkel. Binnen de bank zijn 56 putten, die bekend werden als de Aubrey Holes, naar antiquair John Aubrey, die ze in 1666 noemde.
Darwin, Wormen en Stonehenge
In Darwins laatste boek, “The Formation of Vegetable Mold Through the Action of Worms”, dat in 1881 werd gepubliceerd, spreekt hij over zijn reizen naar Stonehenge, waar hij regenwormen bestudeerde en de impact die ze in de loop van de tijd op voorwerpen in de bodem hadden. Een opmerkelijke observatie van Darwin was hoe een gevallen steen bij het oude monument dieper in de grond was gezonken als gevolg van de regenwormen die zich in de grond groeven.
Het is waarschijnlijk de meest gestelde vraag over Stonehenge door de jaren heen. Hoe kan een mens de enorme rotsen hebben verplaatst zonder de moderne machines die we tegenwoordig zien? In 2000 werd een mislukte poging gedaan door een Welshe groep genaamd Menter Preseli. Ze probeerden de gereedschappen te maken en te gebruiken die alleen in die tijd konden worden gebruikt; echter, toen een van de stenen in een draagband tussen twee lange roeiboten werd gedragen, viel het en zonk in de rivier. Duikers en een kraan werden ingezet om de steen uit het water te hijsen. Dit samen met de andere problemen die ze tijdens het project tegenkwamen, bleken te veel te zijn en uiteindelijk werd het hele project geannuleerd.
De twee soorten enorme stenen waarvan beweerd wordt dat ze in Stonehenge zijn, zijn Sarsen-stenen, die elk gemiddeld 25 ton wegen en de Bluestones die ongeveer tussen de 2 en 5 ton kunnen wegen. De Sarsen-rotsen zouden zijn aangevoerd vanuit Marlborough Downs, ongeveer 20 mijl naar het noorden. De Bluestones zouden vanuit de Preseli Hills bij West-Wales naar Stonehenge zijn getransporteerd. Deze afstand is ruim 150 mijl. Volgens archeologen waren het ofwel mensen die de Bluestones over water en land naar Stonehenge verplaatsten, ofwel het resultaat van gletsjers die de stenen naar de plek duwden.
Stonehenge is niet de enige prehistorische steencirkel in Groot-Brittannië.
De grootste van deze prehistorische steencirkels is niet Stonehenge. Het is eigenlijk een in Avebury, 25 mijl ten noorden van Stonehenge. Het zou tussen 2850 voor Christus zijn gebouwd. en 2200 v. Chr. Het lijkt erg op Stonehenge met de enorme cirkelvormige oever en sloot die bijna 29 hectare omgeeft. Christenen dachten dat ze eigenlijk heidense symbolen waren en daarom sloegen ze tijdens de Middeleeuwen de stenen naar beneden. Net als bij Stonehenge is het tot op de dag van vandaag onduidelijk wat het werkelijke doel of de betekenis van de stenen en hun vorming waren.
Stonehenge was in privébezit
Vanaf ongeveer 500 na Christus en eeuwen daarna was Stonehenge in privébezit. Aan het eind van de 19e eeuw wilde de Britse regering het land kopen, maar de eigenaar, Sir Edmund Antrobus, wees alle aanbiedingen af. Het duurde echter tot de zoon van Antrobus in de vroege jaren 1900, een grens oplegde rond het mysterieuze stenen monument, waardoor het de eerste keer in de geschiedenis was dat toeristen een vergoeding moesten betalen om Stonehenge te bezoeken.

Stonehenge werd beschermd tegen vernietiging door de Ancient Monuments Consolidation and Amendment Act in 1913, maar in 1915, tijdens WOI, werd de enige erfgenaam van de familie Antrobus vermoord en werd Stonehenge gedoemd te worden geveild aan de hoogste bieder. De hoogste bieder was Sir Cecil Herbert Edward Chubb, 1st Baronet (14 april 1876 – 22 september 1934). Hij was de laatste particuliere eigenaar van Stonehenge, dat hij drie jaar later in 1918 aan de Britse regering schonk met als voorwaarde dat het publiek niets hoefde te betalen om het te zien. Hij werd later geridderd door premier Lloyd George.
Ten slotte
Deze verbazingwekkende prehistorische site ontvangt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en de vraag naar de betekenis ervan blijft nog steeds een mysterie. Er zijn in de loop van de tijd veel theorieën geweest over Stonehenge, variërend van een genezingscentrum tot geregistreerde verslagen van de Britse autoriteiten over ruimteschepen die boven de beruchte plek zweefden. Een andere populaire theorie is dat Stonehenge een gedenkteken is voor honderden Britten die door de Saksen zijn vermoord. Stonehenge blijft net zo’n mysterie als het al duizenden jaren is. Click the link ….

Nou dat was een aardig rondje Stonehenge…En als klap op de vuurpijl…
Waar doet jullie foto 3 aan denken ?? De Aarde ” 🌎🌍🌏
Zoals nu het gezegde elke keer is …. Alles recht in je gezicht … !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s