Donald Barr

Donald Barr was een Amerikaans onderwijzer, schrijver en officIer van het Office of Strategic Services. Hij was administrateur aan de Columbia University voordat hij directeur werd van de Dalton School in New York City en de Hackley School in Tarrytown, New York. Hij schreef ook twee sciencefictionromans. Zijn zonen zijn voormalig procureur-generaal van de Verenigde Staten William Barr en natuurkundige Stephen Barr. hij overleed 02-feb-2004.

“Donald Barr was het hoofd van een middelbare school.
Donald Barr huurde Jeff Epstein in om les te geven op zijn school. Donald Barr schreef een roman over kinderen die verhandeld werden als seksslaven.”

Epstein had lessen gevolgd, maar was uiteindelijk gestopt bij twee prestigieuze universiteiten in New York. Donald Barr huurde hem in om les te geven op de beroemde school…

Barr doceerde Engels aan Columbia University, was een New York Times Book Reviewer en was hoofd van 2 prestigieuze New Yorkse privéscholen.

Barr schreef 2 Science Fiction boeken, één over interplanetaire slavernij en seksuele overheersing.

US Attorney General William Barr zei dat hij ‘ontzet’ was toen hij hoorde van Epstein’s dood en beloofde ‘tot op de bodem uit te zoeken wat er gebeurd is’.

Donald Barr gaf misschien niet om geloofsbrieven toen hij Epstein aannam, maar er worden vragen gesteld nu zijn zoon de dood van Epstein onderzoekt.

1941
Donald Barr ’41Donald Barr, pedagoog, schrijver en voormalig schoolhoofd, Colebrook, Conn. op 5 februari 2004. Barr werd geboren in Manhattan op 2 augustus 1921 en studeerde wiskunde en antropologie aan het College. Hij ging het leger in en diende bij het Office of Strategic Services in Washington D.C. en Europa. Toen hij naar Columbia terugkeerde, gaf hij les aan de afdeling Engels terwijl hij in 1950 zijn master in Engels en vergelijkende literatuur aan de GSAS behaalde en de cursusvereisten voor een Ph.D. afrondde. Tegen die tijd gaf hij cursussen met veldwerk in sociologie en politieke wetenschappen aan de School of Engineering en schreef hij wetenschaps- en wiskundeteksten voor lagere en middelbare scholieren. In 1955 vroeg de Engineering School hem om toezicht te houden op de inspanningen om veelbelovende leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs, waaronder meisjes, op te sporen en hen in te schrijven voor een vervolgopleiding aan de school om hen te helpen op te klimmen naar het universitaire niveau. In het kantoor van de Engineering Dean ontwikkelde hij het Science Honors Program, dat de aandacht en steun kreeg van de National Science Foundation. Barr werd assistent-decaan van de faculteit van de Engineering School in 1959, en de stichting vroeg hem het gehele Cooperative College-School Program te beheren. Dat deed hij vanaf 1963, totdat hij het jaar daarop directeur werd van de Daltonschool.
Barr, een traditionalist op academisch gebied, hanteerde een no-nonsense aanpak waarbij goed gedrag als een deugd werd beschouwd. Hij uitte zijn opvattingen over onderwijs niet alleen op de scholen waaraan hij leiding gaf, maar ook op nationale fora. Zijn soms stormachtige ambtstermijn bij Dalton eindigde in 1974 met zijn vertrek na geschillen met de bestuurders over budgettaire prioriteiten en zijn disciplinaire aanpak van drugsmisbruik. Het jaar daarop werd hij directeur van de Hackley School in Tarrytown, N.Y., waar hij al snel meer dan twee dozijn leerlingen ontsloeg wegens storend gedrag en slechte schoolprestaties. Deze keer had hij ouders en bestuurders aan zijn zijde. Hij verbeterde ook het curriculum, voegde vreemde talen toe en versterkte academische vakken en kunst. Barr’s vrouw, Mary Margaret Ahern Barr, overleed in 2001. Hij wordt overleefd door zijn zonen, Christopher J. ’75, William P. ’71, Hilary B.T. ’74 en Stephen M. ’74; en acht kleinkinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s