Linda Yaccarino, nieuwe Twitter CEO

Mevrouw Yaccarino was voorzitter van wereldwijde reclame en partnerschappen bij NBCU. Ze was meer dan tien jaar bij NBCU, waar ze een voorstander was van betere manieren om de effectiviteit van reclame te meten. Als hoofd van de reclameverkoop van NBCU was zij de sleutel tot de lancering van de advertentie-ondersteunde Peacock streamingdienst van het bedrijf.

Elon Musk heeft Linda Yaccarino, een topambtenaar uit de reclamewereld, gekozen om de dagelijkse leiding van Twitter op zich te nemen terwijl hij het tij wil keren bij het platform dat hij vorig jaar voor 44 miljard dollar kocht.
Yaccarino is een zeer gerespecteerde reclame-executive die vrijdag “effectief onmiddellijk” opstapte bij NBCUniversal toen de geruchten de ronde deden dat zij de wispelturige tycoon zou vervangen als Twitter CEO.
Twitter worstelt om zijn draai te vinden na de controversiële overname door Musk, die duizenden personeelsleden ontsloeg en extreem-rechtse en controversiële figuren verwelkomde op het platform, waardoor de best betalende adverteerders werden afgeschrikt.
Musk plaagde op donderdag Yaccarino’s aanstelling en zei in een tweet dat hij een vrouw had aangenomen om hem te vervangen als baas van Twitter en zijn nieuwe naam X Corporation, maar zonder de naam te onthullen.
Yaccarino’s vertrek bij het bedrijf dat eigenaar is van NBC, Universal en Telemundo – waar ze sinds 2011 werkte – kwam een paar weken nadat ze Musk had geïnterviewd op een marketingconferentie in Miami.
Gevraagd door Yaccarino toen hoe het gaat sinds de overname, antwoordde Musk: “Het gaat goed…Het is onderhoudend….It is soms een treinwrak.”
Yaccarino is een van de meest gerespecteerde leidinggevenden in de reclame-industrie, maar zal een zware strijd moeten leveren om grote bedrijven terug te lokken naar het platform.
In een tweet zei Musk dat hij verantwoordelijk zou blijven voor design en technologie bij Twitter, terwijl Yaccarino zich vooral zou richten op de bedrijfsvoering en het veranderen van Twitter in een “alles-app” genaamd X.
Musks geschiedenis met de letter X gaat terug tot 1999, toen hij hielp bij de oprichting van X.com, een online bank die werd gekocht en later veranderde in PayPal.
Hij heeft er ook naar verlangd een zogenaamde alles-app te maken die gemodelleerd zou zijn naar China’s WeChat, dat functioneert als Twitter-achtige sociale media en ook messaging en mobiele betalingen aanbiedt.
Volgens de website van het bedrijf, leidde Yaccarino bij NBCUniversal een team van 2.000 mensen en “herontworpen de reclame business voor de 21e eeuw.”
Musk is sinds eind oktober volledig eigenaar van Twitter en heeft als CEO herhaaldelijk controverses uitgelokt door het grootste deel van zijn personeel te ontslaan, extreem-rechtse figuren weer toe te laten tot het platform, journalisten te schorsen en kosten in rekening te brengen voor voorheen gratis diensten.
Met Yaccarino’s aanwerving lost hij te laat de belofte in die hij heeft gedaan om de resultaten van een Twitter-enquête die hij in december plaatste te honoreren.
In die onwetenschappelijke peiling stemde in totaal 57,5 procent van de meer dan 17 miljoen accounts voor zijn aftreden.
Wall Street was gefrustreerd geraakt dat Twitter Musk weglokte van zijn andere bedrijven, en de aandelenkoersen van Tesla stegen op het nieuws dat hij een CEO had gevonden.

Dit is de nieuwe Twitter CEO.
Pro- masker, pro-vaxx, en een deelnemer aan het World Economic Forum.
Onder haar Twitter zou The Died Suddenly film nooit het daglicht hebben mogen zien.
Maak kennis met Linda Yaccarino. (2 minuten, 43 seconden) De nieuwe Twitter-CEO van Elon Musk heeft eerder gesuggereerd dat het platform een ‘veilige ruimte’ zou moeten zijn voor grote zakelijke adverteerders die ‘invloed’ zouden hebben op het modereren van inhoud.
over de nieuwe Twitter CEO Linda Yaccarino.
Diep in de gangen van de macht, verborgen voor het publiek, ligt een geheim rijk waar Linda Yaccarino, de enigmatische media executive, haar invloed uitoefent buiten de grenzen van reclame en televisie.
Terwijl haar publieke persoonlijkheid haar opmerkelijke prestaties bij Turner Broadcasting System en NBCUniversal tentoonspreidt, is er een clandestien aspect in haar leven dat gehuld blijft in mysterie – de geheime rol die zij speelt in het World Economic Forum (WEF).

De zoektocht van Elon Musk naar een CEO voor Twitter is voorbij nu hij vrijdag Linda Yaccarino heeft aangekondigd als de nieuwe baas van het bedrijf. Zij is een doorgewinterde reclame-executive wiens komst waarschijnlijk schichtige adverteerders zal kalmeren na maanden van drastische herzieningen van de moderatie en verificatie van inhoud, maar wiens achtergrond sommige van de trouwe en van vrije meningsuiting houdende fanbase van de miljardair kan vervreemden.

BELANGRIJKSTE FEITEN
Yaccarino was voorzitter van wereldwijde reclame en partnerschappen bij NBCUniversal (NBCU), waar ze meer dan tien jaar werkte en leiding gaf aan een wereldwijd team van 2.000 mensen die meer dan $ 100 miljard aan advertentieverkoop genereerden, volgens haar bedrijfsprofiel (Ze nam vrijdagochtend afscheid van NBCU).

Yaccarino en haar team waren van groot belang bij de lancering van Peacock-NBCU’s advertentie-ondersteunde streaming platform en hebben nieuwe manieren van het meten van reclameprestaties omarmd, evenals het smeden van partnerschappen met bijvoorbeeld Apple News, Buzzfeed, YouTube, Snapchat en Twitter, aldus haar profiel.

Volgens haar LinkedIn-profiel is Yaccarino ook betrokken bij het World Economic Forum, WEF, waar ze voorzitter is van de taskforce van de organisatie over de toekomst van werk en zitting heeft in de stuurgroep van de media-, entertainment- en cultuurindustrie.

Het agendabepalende forum van industriële, politieke en burgerlijke leiders, misschien het best bekend om zijn jaarlijkse bijeenkomst in Davos, Zwitserland, is al lang een bliksemafleider voor ongegronde samenzweringstheorieën en Yaccarino’s connectie lijkt een deel van Musks rechtse of anarchistische basis te irriteren, die suggereert dat haar achtergrond de inzet van het platform voor vrije meningsuiting ondermijnt, die onder de huidige leiding wordt bepleit.

Yaccarino heeft ook bij verschillende gelegenheden samengewerkt met de overheid, eerst om gezonde levensstijlen te bevorderen als lid van de President’s Council on Sports Fitness and Nutrition, benoemd door voormalig president Donald Trump, en later om samen te werken met overheidsinstanties, het Witte Huis en paus Franciscus om een Covid-19 vaccinatiecampagne te produceren in haar rol als voorzitter van non-profit reclamegroep de Ad Council.

De verbinding van de directeur met een inentingscampagne in het tijdperk van de pandemie heeft ook de voorstanders van het meer liberale inhoudsbeleid van Twitter dwarsgezeten. Velen van hen vrezen dat Yaccarino de strengere regels voor desinformatie, die zij met moeite konden omzeilen voordat Musk ze afschafte, zou kunnen terugbrengen.

NIEUWS PEG
Musk kocht Twitter in oktober 2022 voor 44 miljard dollar en zijn ambtstermijn aan het roer van het bedrijf kan royaal worden omschreven als turbulent. Musk nam de mantel van chief executive op zich zodra hij het overnam en begon onmiddellijk met het ontslaan van senior leiderschap, waaronder de toenmalige CEO Parag Agrawal. Hij heeft het personeelsbestand drastisch ingekrompen – naar verluidt met 80 tot 90% van het vroegere niveau – en de moderatie van de inhoud herzien ten gunste van een meer absolutistische benadering van de vrije meningsuiting, een zet die bedrijven, adverteerders en prominente gebruikers boos maakte. Musk gebruikte vaak opiniepeilingen bij het nemen van belangrijke beslissingen in het begin van zijn Twitter-periode en na een peiling in december, die er nipt op wees dat hij een stap opzij moest zetten als CEO, zei hij dat hij een vervanger zou zoeken. Op donderdag tweette Musk dat hij “Excited to announce that I’ve hired a new CEO,” hoewel hij zijn opvolger niet noemde. Hij zei dat zijn opvolger – gedeeltelijk aangeduid met het voornaamwoord “zij” – over ongeveer zes weken zou beginnen.

WAAR OP TE LETTEN
De nieuwe CEO van Twitter komt op een moment van verandering voor Twitter, na maanden van drastische veranderingen door Musk, waarvan een groot deel de houding van gebruikers en adverteerders verzuurde. Een belangrijke uitdaging ligt in het terugwinnen van het vertrouwen van adverteerders, van wie velen hun advertentie-uitgaven op Twitter verminderden of opschortten toen Musk de inhoudsmatiging afzwakte. Musk, die naar verluidt onder druk is gezet door aandeelhouders van zijn elektrische autobouwer Tesla, waarvan de aandelen sinds de Twitter-deal zijn gekelderd, zei dat zijn rol zal overgaan in die van uitvoerend voorzitter en chief technology officer zodra de nieuwe CEO begint. Het is niet duidelijk of Yaccarino, of wie Musk ook opvolgt, de controversiële veranderingen van Musk zal handhaven, in het bijzonder met betrekking tot content moderatie, of zal terugkeren naar het vroegere beleid van het platform.

FORBES WAARDERING
179,5 miljard dollar. Dat is de geschatte nettowaarde van Musk, volgens Forbes’ real time tracker. Hij is de tweede rijkste persoon ter wereld, achter de Franse luxegoederenmagnaat Bernard Arnault en vóór Amazon-oprichter Jeff Bezos. Een groot deel van Musks vermogen is gekoppeld aan Tesla, dat hij mede heeft opgericht en leidt, hoewel een aanzienlijk deel van zijn Tesla-aandelen is verpand als onderpand voor leningen. Hij is ook medeoprichter van raketbedrijf SpaceX, tunnelbouwer Boring Company en neuraal interfacebedrijf Neuralink.

VERDER LEZEN
Twitter CEO zoeken: Linda Yaccarino van NBCUniversal in gesprek om Elon Musk op te volgen, zegt het rapport (Forbes).

Linda Yaccarino van NBCUniversal is in gesprek om Twitter CEO te worden (WSJ)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s