Het Beltaine- festival

Beltane is het Gaelische meifeest. Het festival wordt gewoonlijk gevierd op 1 mei en valt halverwege de lente-equinox en de zomerzonnewende op het noordelijk halfrond. De naam van het festival is synoniem met de maand die in Ierland het begin van de zomer markeert, waarbij mei Mí na Bealtaine is.

19 APRIL – 1 MEI : 13 DAGEN VOORBEREIDING EN 1 MEI
De 13 dagen voor en met May Day (19 april – 1 mei) bestaan uit vuuroffers aan Moloch (ook bekend als Ba’al, Nimrod, Saturnus, enz.), beginnend op 19 april . Wetende dat er in ons verleden banden zijn tussen het offeren van kinderen door vuur aan deze heidense goden, is er een verontrustend samenvallen van enkele massamoorden gepleegd in deze periode waarbij vuur en kinderen betrokken waren. Dit omvat de brand in het Branch Davidian Complex in Waco, Texas op 19 april 1993, en ook de tragedie in Oklahoma City op 19 april, 1995. In feite citeerde Timothy McVeigh het Waco-incident in zijn redenen voor het plegen van de bomaanslag op het Alfred Murrah Federal Building. Zouden deze incidenten allemaal in verband kunnen worden gebracht met de offers aan Moloch in de vallei van Gehenna? Het Oklahoma City National Memorial werd op dezelfde datum, 19 april 2000, ook ingewijd om de slachtoffers te herdenken en de jaarlijkse diensten worden jaarlijks op dezelfde tijd en dag ritueel gehouden (9:02 uur). Om nog een link aan de mix toe te voegen, werd Tamerlan Tsarnaev (een van de verdachten van de Boston Marathon-bombardementen) op 19 april 2013 doodgeschoten .

Het Beltaine- festival wordt gevierd vanaf 30 april (walpurgisnacht, zie onderaan) en is de laatste viering vóór 1 mei. Het is halverwege tussen de lente-equinox en de zomerzonnewende, en wordt beschouwd als een van de vier grote jaarlijkse occulte festivals. Deze feestdag markeert het begin van het zomerseizoen en vreugdevuren zouden worden gestart als een ritueel om gewassen en mensen te beschermen, en de vlammen waren symbolisch voor de zon. De occulte aanbidding van de Drievoudige Godin wordt hier gevierd terwijl de Aardmoederfase terug in haar volle glorie is, afgebeeld als Gaia (de volledig volwassen moeder van de aarde):

De vreugdevuren werden voorheen “bailfires” genoemd, verwijzend naar branden voor de god Moloch, ook bekend als Ba’al. Dus in wezen zouden we ze “Ba’alfires” kunnen noemen. Wederom zien we dat het offeren van kinderen aan deze occulte god Ba’al in verschillende vormen wordt uitgespeeld.

De mei-paaldans heeft een mannelijke fallische paal met de paren die rond dansen in een cirkel (die de vrouwelijke seksualiteit vertegenwoordigen), en is nog een ander symbool van vruchtbaarheid voor Moeder Gaia. Theoretici beweren dat het Britse Royal House of Windsor elk jaar een Beltaine-vuur aansteekt om het festival te eren. Er moet ook worden opgemerkt dat Adolf Hitler op 30 april 1945 zelfmoord pleegde en zijn stoffelijk overschot op zijn verzoek werd verbrand, wat suggereert dat hij ook een offer aan Baäl wilde zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s