St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenkt.

17 MAART : ST. PATRICK’S DAY

Het officiële verhaal voor deze feestdag was dat St. Patrick alle slangen uit Ierland verdreef met de hulp van God. Hij is vooral bekend omdat hij probeerde het katholieke christendom naar de Britse eilanden te brengen. Echter, de occulte krachten die dit veranderen in een van kabouters, klavers en regenbogen.

Kabouters werden oorspronkelijk door niemand minder dan de occulte meester Walt Disney naar de St. Patrick’s Day-festiviteiten gebracht. Hij had een film genaamd Darby O’Gill & the Little People , die een gezinsvriendelijk gezicht gaf aan wat historisch gezien een fee met magische krachten was.

Kabouters waren van oorsprong kwaadaardige, demonische wezens die alles op hun pad konden verwoesten (zoals in de gelijknamige film). Hun macht werd vastgehouden in hun shillelagh staf/staf, wat een verdraaiing is van Aarons staf die krachten van God had. De shillelagh wordt ook beschouwd als een symbool voor Moloch, de gehoornde god. De hangende tuinen van Babylon hadden een tempel van Nimrod (met de enkele of dubbele hoorns; voorgesteld als Moloch) waar offers werden gebracht, zoals bedoeld in 2 e Koningen 23:10:

“Hij verontreinigde ook Tofeth, dat in het dal van de zoon van Hinnom is, opdat niemand zijn zoon of zijn dochter voor Molech door het vuur zou laten gaan.

Ze geloofden dat Moloch hen financiële zegeningen zou geven als ze hun kinderen zouden offeren, en men gelooft dat dit tot op de dag van vandaag zo zal blijven, zoals blijkt uit het verbazingwekkende aantal vermiste kinderen over de hele wereld op een bepaald moment. Een studie uit 1999 meldde dat er in Amerika elk jaar ongeveer 800.000 kinderen worden vermist. 800.000 is een verbazingwekkend hoog aantal, dat is ongeveer 16.000 per staat (indien gelijk verdeeld). Terugkomend op de aanbidding van Moloch, dragen mensen de hoorns van Moloch nog steeds als sieraden, ook wel de Italiaanse hoorn genoemd.

De hoorn van de eenhoorn werd toegeschreven aan helende krachten en werd beschouwd als een van de meest waardevolle dingen op aarde. De Inquisitie zou degenen martelen die de kracht en het bestaan van de eenhoorn en zijn hoorn niet zouden erkennen. De eenhoornhoorn draait in spiralen (net als de ziggurat van de Toren van Babel), en is weer een andere verwijzing naar Moloch. De hoorn geeft je zegeningen als je hem ook zou kunnen krijgen (nogmaals, dezelfde logica voor de Moloch-offers). De kabouter shillelagh was gewoon een andere weergave van de hoorn van Moloch met zijn bevoegdheden.

Regenbogen zijn ook symbolisch voor de oude verering van Moloch. Aan het einde van de regenboog zijn er schatten die de kabouter alles zou doen om terug te krijgen. Het wordt afgebeeld als een ketel gevuld met goud. Nogmaals, het zijn de financiële zegeningen die Moloch je gaf in ruil voor het offer. Deze ketels werden gebruikt in occulte praktijken, waaronder het sadistische dobberen voor appels (zie de occulte symboliek die in Halloween wordt gevonden).

Hoewel Ierse politici allergisch lijken voor het christendom, ontkomen ze niet aan de ware betekenis van St. Patrick’s Day.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s