Crocs

Crocs Inc. is een Amerikaans schoenenbedrijf dat in 2002 werd opgericht, gevestigd in Broomfield, Colorado, door Lyndon Hanson, Scott Seamans en George Boedecker en was bedoeld om lichtgewicht plastic schoenen te maken. Oorspronkelijk waren de schoenen bedoeld als buitenschoenen vanwege het anti-slipeffect.

Beurs:NASDAQ: CROX

Partnerschappen en samenwerkingen
Crocs was de titelsponsor van de Association of Volleyball Professionals (AVP) Tour van 2006 tot en met het seizoen 2009.
Crocs stonden in 2021 in de publieke belangstelling met beroemdheden als Nicki Minaj en Justin Bieber die de schoenen modelleerden op sociale media. Crocs waren ook populair op sociale media zoals Tik Tok.
Crocs samenwerkingen worden aangekondigd op een regelmatige basis, met individuen en merken die hun eigen limited edition versies ontwerpen. In 2021 werkten ze samen met The Smiley Company om een speciale editie Croc te lanceren.

Crocs Footwear Is Sponsoring a Drag Fashion Show—for CHILDREN
Crocs Footwear sponsort een Drag Fashion Show voor kinderen.

Crocs sponsort en promoot nu dragshows waar kinderen verkleed als drag optreden…
maar ik kan de link helemaal niet vinden 🤔
Het lijkt erop dat Crocs niet alleen kinderen promoot die zich verkleden in drag om op te treden voor volwassenen, maar ook volledig heeft toegegeven aan het woke mind virus.
In hun advertenties promoten ze drag queens, non-binair zijn, uit de kast komen als homo, en Pride Month in het algemeen…

Rapper Post Malone geeft duizenden van zijn uitverkochte Crocs-schoenen weg aan gezondheidswerkers in ziekenhuizen in het hele land.
Malone en Crocs werken samen met de non-profit Musicians On Call om 10.000 paar van zijn Duet Max Clog II te schenken aan zorgverleners, huishoudelijk personeel en ander medisch personeel in ongeveer 70 instellingen, meldde People donderdag.
“Deze gift is gedaan als dank en steun voor hun onvermoeibare inspanningen in de strijd tegen deze pandemie,” zei de non-profit in een verklaring.
Musicians On Call brengt volgens haar website “live en opgenomen muziek aan het bed van patiënten in zorginstellingen”:

Door NU.nl 09 sep 2021
De Amerikaanse schoenenproducent Crocs heeft een nieuwe manier gevonden om in Nederland belasting te ontwijken. Dat bespaart het bedrijf tientallen miljoenen euro’s aan belasting, schrijft NRC donderdag. De oude strategie die Crocs gebruikte om belasting te ontwijken, was door ingrijpen van Brussel en Washington niet meer aantrekkelijk. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe route gevonden.
Crocs maakte in de afgelopen jaren, net zoals 65 andere Amerikaanse multinationals, gebruik van de cv/bv-route. Dat blijkt uit onderzoek van journalistiek onderzoeksplatform The Investigative Desk voor NRC.
Die route hield in dat Amerikaanse multinationals wereldwijd verdiende winsten in een Nederlandse commanditaire vennootschap (cv) verzamelden. Zowel de Nederlandse als Amerikaanse belastingdienst hief daar geen belasting over. Daardoor functioneerde de cv als een spaarpot. De bedrijven hoefden pas belasting te betalen als ze het geld uit die spaarpot haalden, maar ze konden dat eindeloos uitstellen.
De route was het belangrijkste argument om Nederland een belastingparadijs te noemen, maar door fiscale hervormingen is de truc niet meer rendabel.
Crocs heeft echter een nieuwe route gevonden. Een Nederlandse bv van Crocs koopt de intellectuele eigendommen uit de cv en mag die aankoop afschrijven. Daardoor ontstaat in het geval van Crocs een post van 419 miljoen dollar (ruim 354 miljoen euro).
Dat bedrag kan Crocs wegstrepen tegen toekomstige winsten, waardoor het concern veel minder belasting hoeft te betalen in Nederland.
Het demissionaire kabinet werkt al aan een manier om ook deze truc onmogelijk te maken. Naar verwachting wordt het voorstel komende Prinsjesdag naar de Tweede Kamer gestuurd.
Mensenhandel verborgen in het zicht // Jimmy Kimmel daagt slachtoffers uit met schoenen van Crocs
Veel van de huidige mensenhandel vindt plaats onder toezicht van de overheid in plaats van preventie. Zo werden onlangs verschillende Guatemalteekse kinderen aangetroffen die werkten voor de autogigant Hyundai in zijn fabrieken in Alabama. Hoewel de kinderen werden teruggevonden, werd niet gemeld waar hun ouders waren. Onlangs heeft Jimmy Kimmel, de presentator van de late night talkshow, die in zijn sketches al eerder slachtoffers heeft getreiterd met symboliek, samengewerkt met Crocs en een schoen uitgebracht die zijn standpunt bevestigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s