CERN

CERN is een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes. De organisatie is gehuisvest in Meyrin, in het kanton Genève ten westen van de stad Genève op de grens van Frankrijk en Zwitserland.

Maak een rondleiding door een van de meest gerenommeerde fysicalaboratoria ter wereld die ons het World Wide Web hebben gebracht.

CERN, de Europese Organisatie voor Kernonderzoek, is gevestigd buiten Genève, Zwitserland, en exploiteert het grootste deeltjesfysicalaboratorium ter wereld. De belangrijkste functie van CERN is het leveren van de deeltjesversnellers en andere infrastructuur die nodig is voor onderzoek op het gebied van hoge-energiefysica. Het is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van het World Wide Web, dat in 1989 bij CERN werd uitgevonden door de Britse wetenschapper Tim Berners-Lee. (Leuk weetje – het web was oorspronkelijk ontworpen als een manier voor wetenschappers in instellingen over de hele wereld om informatie uit te wisselen, en niet voor schattige honden- en kattenvideo’s.) Stel je voor.)

Met behulp van een aantal zeer speciale innovatieve technologieën, heeft CERN zojuist deze fantastische rondleiding door hun grootste deeltjesdetector vrijgegeven, bekend als het ATLAS experiment, dat een samenwerking is van 3000 natuurkundigen van 183 instellingen in 38 landen. Er gebeuren daar behoorlijk coole dingen… zoals, je weet wel, het definiëren van ons bekende universum. Het vindt allemaal plaats meer dan 300 voet onder de grond in een enorme, spelonkachtige structuur die je kunt bezichtigen. Met deze geweldige 360 mogelijkheden, terwijl je gids uitlegt wat je ziet, heb je het gevoel dat je er echt bij bent als je omhoog, omlaag en rond de kamer kijkt, net alsof je er zelf zou staan.

Maak gebruik van deze coole tour op YouTube om te zien waar de magie gebeurt!

23-apr-2020 360° tour: ATLAS Experiment – Inside CERN’s largest detector! [CC]

Plaats een reactie