Pasen en het oorspronkelijke verhaal

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de zondag na zijn kruisiging. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag.
De eerste zondag na de eerste volle maan na 21 maart

De geschiedenis van Pasen – Is het een heidense feestdag?

21 -22 MAART : PASEN

De feestdag die bekend staat als Pasen is typisch een tijd die christenen besteden om na te denken over de opstanding van Jezus Christus. Er is echter een occulte betekenis aan verbonden die moet worden onderzocht. Het draait om de godin Ostara (ook bekend als de Babylonische godin Ishtar, ook bekend als Eostre, ook bekend als de maangodin, ook bekend als Semiramis, ook bekend als de Egyptische godin Isis, ook bekend als de Griekse Aphrodite, ook bekend als de Romeinse Venus). Ostara/Eostre is de oude Engelse spelling en oorsprong voor de naam Pasen. In de heidense geschiedenis vinden mensenoffers plaats op de eerste zondag na de eerste nieuwe maan, na Ostara/Eostre. Het viert de terugkeer van Semiramis in haar gereïncarneerde vorm van Lentegodin, Eostre. Dit maakt deel uit van de eerder genoemde draaiende fasen van de drievoudige godin van de vrouwelijke godheid.

Paas eieren
Het paasei is een Babylonische legende die beweert dat de godin Ishtar (ook bekend als Semiramis) uit de hemel viel in een ei. De paaseierenjacht (Eostre) is gebaseerd op de traditie om Ishtar te zoeken en haar te vinden. Dit zou haar in staat stellen herboren te worden en zegeningen te schenken aan de persoon. Semiramis/Ishtar is de godin van de vruchtbaarheid vanwege deze wedergeboorte/eierlegende.

Paashaas
Het konijnensymbool komt tot stand vanwege de snelheid van voortplanting, die gewoon samenging met de vruchtbaarheidslegende.

Vasten
De traditie van vasten voor de vastentijd is vermoedelijk een traditie die afkomstig is van de Babylonische god Tammuz. Hij stierf op 40-jarige leeftijd, en elke dag van de vastentijd wordt beschouwd als een jaar van Tammuz’ leven en de tijd wordt besteed aan vasten om te rouwen om Tammuz.

Pasen Ham
Tammuz werd verondersteld te zijn gedood door een wild zwijn waarop hij jaagde, en de consumptie van ham op Pasen is een symbolische verwijzing naar deze gebeurtenis.

Laat het bekend zijn dat ik een christen ben, dus dit specifieke onderwerp wekte mijn interesse. Ik verzoen al deze vreemde occulte connecties met het feit dat het vandaag symbolisch iets anders betekent, en voor mijn geloof deed het dat toen deze tradities werden bijgebracht. Het christelijke concept voor de vastentijd is een herdenking van de veertig dagen dat Jezus vastte in de woestijn en de verleidingen van de duivel ontweek (herinner je je de Obama-Devil op History Channel?). Het materiaal dat ik heb onderzocht, beweert echter dat de 40 dagen echt een traditie is van deze Tammuz-rouw. In feite citeert Doc Marquis Ezechiël 8:14-18 die Gods woede over de Tammuz-Lent-praktijk laat zien:

“Toen bracht hij mij naar de deur van de poort van het huis des Heren, die op het noorden was; en zie, daar zaten vrouwen te huilen om Tammuz. Toen zei hij tot mij: Heb je dit gezien, o mensenzoon? keer u nog eens om en u zult grotere gruwelen zien dan deze. En hij bracht mij in de binnenste voorhof van het huis van de Heer, en zie, bij de deur van de tempel van de Heer, tussen het voorportaal en het altaar, waren ongeveer vijfentwintig mannen, met hun rug naar de tempel van de Heer , en hun gezichten naar het oosten; en zij aanbaden de zon naar het oosten. Toen zei hij tegen mij: Heb je dit gezien, mensenzoon? Is het een lichte zaak voor het huis van Juda dat zij de gruwelen begaan die zij hier begaan? want zij hebben het land met geweld gevuld en zijn teruggekeerd om mij tot toorn te wekken; en zie, zij zetten de tak voor hun neus. Daarom zal ik ook in woede handelen: mijn oog zal niet sparen, noch zal ik medelijden hebben: en hoewel ze met een luide stem in mijn oren roepen, zal ik ze toch niet horen.

De passage lijkt erop te wijzen dat er een rouwperiode was voor Tammuz, die als historisch correct wordt beschouwd. De passage is een visioen gegeven aan de profeet Ezechiël, en het was bedoeld om te laten zien dat de mensen de verkeerde goden aanbaden (bijv. Tammuz en andere zonnegoden). Dit komt natuurlijk uit mijn persoonlijke interpretatie en ik ben verre van een priester of theoloog, dus formuleer je eigen theorie daarover.

Paassnoep en Hot Cross Buns
Zoals vermeld in de andere feestdagen, had de Toren van Babel bovenaan een tempel voor Moloch. Mensen brachten snoep, warme kruisbroodjes en bloemen naar Moloch om hem te eren. De traditie van het eten van warme kruisbroodjes op Goede Vrijdag wordt gevierd in verschillende landen over de hele wereld, en de theoretici verwijzen naar de volgende bijbelpassage uit Jeremia 7:17-21:

“Zie je niet wat ze doen in de steden van Juda en in de straten van Jeruzalem? De kinderen sprokkelen hout, en de vaders steken het vuur aan, en de vrouwen kneden hun deeg, om taarten te maken voor de koningin des hemels, en om drankoffers uit te schenken voor andere goden, opdat zij mij tot woede kunnen opwekken. Provoceren ze me tot woede? spreekt de HEERE: wekken zij zichzelf niet op tot verwarring van hun eigen aangezichten? Daarom zegt de Heere HEERE alzo; Zie, mijn toorn en mijn woede zullen worden uitgestort op deze plaats, op mensen en dieren, en op de bomen van het veld en op de vrucht van de grond; en het zal branden, en niet uitgeblust worden. Zo zegt de HERE der heerscharen, de God van Israël; Breng uw brandoffers aan uw slachtoffers en eet vlees. want ik heb niet tot uw vaderen gesproken,

Nogmaals, we zien dat de Bijbel verwijzingen maakt naar de mensen die deze occulte goden en godinnen aanbidden. De Bijbel heeft meerdere verhalen over kinderen die door het vuur gingen, en dit verwees naar de vlammen van Moloch in de vallei van Gehenna (of de vallei van Hinnom soms) waarin offers werden verbrand. Hier is Jeremia 7:31:

“Ze hebben de hoge plaatsen van Tofeth in de vallei van Ben Hinnom gebouwd om hun zonen en dochters in het vuur te verbranden – iets wat ik niet heb bevolen, en het kwam ook niet in me op.

Als kinderen door het vuur konden komen, mochten ze leven zonder verdere vervolging. Ouders zouden stil en emotieloos moeten staan terwijl hun kind levend verbrandde op de trommels van de heidense priester, zodat Moloch het ‘geschenk’ zou accepteren.

Het beeld van de godin Eostre heeft de halve maan op haar hoofd, wat een ander kenmerk is dat suggereert dat ze een reïncarnatie van Semiramis is. De vruchtbaarheidsgodinnen worden allemaal als vergelijkbaar beschouwd; Diana, Eostre, Semiramis, Estata, enz.

Voor het hele artikel met alle feestdagen in het English ….
https://illuminatiwatcher.com/occult-illuminati-holiday-traditions/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s