FTX Sam Bankman-Fried

FTX is een op de Bahama’s gevestigde cryptobeurs. FTX is geregistreerd in Antigua en Barbuda en heeft haar hoofdkantoor in Nassau. Op 11 november 2022 heeft de onderneming faillissement aangevraagd.

Samuel Bankman-Fried[ (geboren 6 maart 1992), ook bekend onder zijn initialen SBF, is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij is de oprichter en voormalig CEO van FTX, een cryptocurrency exchange; FTX.US, haar Amerikaanse filiaal; en Alameda Research, een kwantitatieve cryptocurrency trading firma. FTX kende eind 2022 een solvabiliteitscrisis, die leidde tot een ineenstorting van FTX’s eigen cryptocurrency, FTT. Tijdens de crisis kondigde Bankman-Fried aan dat hij de activiteiten van Alameda Research zou stopzetten en nam hij ontslag als CEO van FTX, dat faillissement aanvroeg.
De nettowaarde van Bankman-Fried piekte op 26 miljard dollar. In oktober 2022 had hij een geschatte nettowaarde van $10,5 miljard.[10] Op 8 november 2022, te midden van FTX’s solvabiliteitscrisis, was zijn nettowaarde volgens de Bloomberg Billionaires Index in één dag met 94% gedaald tot $991,5 miljoen, de grootste daling op één dag in de geschiedenis van de index. Op 11 november 2022 oordeelde de Bloomberg Billionaires Index dat Bankman-Fried geen materiële rijkdom had. Voordat de rijkdom van Bankman-Fried in november 2022 afbrokkelde, was Bankman-Fried een belangrijke donor van de Democratische Partij en vele linkse politieke doelen. Hij was de op één na grootste individuele donor van Joe Biden in de verkiezingscyclus van 2020, door persoonlijk 5,2 miljoen dollar te doneren, en doneerde 40 miljoen dollar tijdens de Amerikaanse midterms-verkiezingen van 2022.

Alle onboarding van nieuwe klanten is tot nader order opgeschort.
We hebben een overeenkomst bereikt met Tron om een speciale faciliteit in te stellen waarmee houders van TRX, BTT, JST, SUN en HT activa van FTX 1:1 kunnen omwisselen naar externe wallets. Deze functionaliteit zal worden ingeschakeld om 18:30 UTC, 10 november 2022.
Faillissementsrechtbank moet 40 miljoen dollar aan recente donaties aan DNC van CEO van mislukte Crypto FTX onmiddellijk terugvorderen.
De Democraten nemen graag geld aan van iedereen die ze kunnen. De Clintons hebben dit tot hun missie gemaakt.
Een paar dagen voor de midterms van 2022 zag de CEO van crypto FTX 6 miljard dollar aan opnames in zijn crypto over een periode van 72 uur. Hierdoor probeerde hij te verkopen aan een Chinese koper. Dit lukte niet.
Een dag nadat crypto-beurs Binance aankondigde concurrent FTX te willen overnemen voor een onbekend bedrag, heeft het bedrijf zich uit de deal teruggetrokken.
“Onze hoop was om de klanten van FTX te kunnen ondersteunen om liquiditeit te bieden, maar de problemen liggen buiten onze controle of mogelijkheid om te helpen,” zei Binance in een verklaring, die voor het eerst werd gemeld door de Wall Street Journal en een paar minuten later werd getweet.
Toen Binance CEO Changpeng Zhao dinsdag de deal aankondigde, waarschuwde hij dat deze in afwachting zou zijn van het due diligence proces.
In een brief die woensdagochtend naar Binance-medewerkers werd gestuurd en op Twitter werd gedeeld, benadrukte Zhao dat de deal nog niet was afgerond. In de tussentijd vroeg hij Binance-medewerkers niet te handelen in FTT, de native utility token die wordt gebruikt om kortingen op de handelskosten te krijgen op FTX.
“Zodra ik gisteren het gesprek met SBF beëindigde, vroeg ik ons team om als organisatie te stoppen met de verkoop,” schreef hij. “Ja, we hebben een zak. Maar dat is ok. Belangrijker is dat we onszelf aan een hogere standaard houden dan zelfs bij banken.”
De FTT-token daalde de afgelopen dag zo laag als $ 2,57, ondanks dat het een korte piek doormaakte onmiddellijk na nieuws over de op handen zijnde deal, volgens gegevens van CoinGecko. Ondertussen schoot Binance Coin (BNB), de tegenhanger van FTT op de beurs van Binance, met 10% omhoog naar $368,07 op het nieuws van de op handen zijnde deal. Tegen woensdagmiddag werd BNB verhandeld op $288,91, een daling van 20% ten opzichte van een dag eerder.
Op basis van een bedrijfsonderzoek en de laatste nieuwsberichten over misbruik van klantenfondsen en vermeende onderzoeken van Amerikaanse instanties hebben wij besloten de potentiële overname van http://FTX.com niet voort te zetten.
BREAKING EXCLUSIVE: Tientallen miljarden Amerikaanse dollars werden naar Oekraïne overgemaakt en vervolgens met FTX cryptovaluta teruggesluisd naar Democraten in de VS.
Heeft u zich ooit afgevraagd waar al die miljarden dollars naar toe gingen in Oekraïne? Heeft u zich ooit afgevraagd waarom iemand de elites in de Amerikaanse politiek zoals de Bidens vertrouwde met miljarden aan fondsen die naar Oekraïne gingen?
Vandaag blijkt dat dit uitstekende vragen waren.
We hebben informatie dat de tientallen miljarden dollars die naar Oekraïne gingen in feite werden witgewassen terug naar de VS naar corrupte Democraten en elites met behulp van FTX cryptocurrency. Nu is het geld weg en FTX is failliet.
Eerder vandaag meldden we dat de FTX cryptocurrency bleek te worden gebruikt in een ponzi-opzet waarbij de Democraten en Oekraïne betrokken waren.
⚡️Gongress stuurt geld naar Oekraïne, Oekraïne investeert in FTX, FTX doneert geld aan Democraten.
Hoe ze de midterms financierden door het witwassen van geld…
Zal grappig zijn als er volgende week geen geld is voor Oekraïne 😆
De geldwasser is failliet gegaan!
Daar gaan we: Janet Yellen roept op tot regulering van Crypto nadat Mega-donor Biden Crypto Ponzi Scheme van meerdere miljarden dollars laat instorten.
Minister van Financiën Janet Yellen riep op tot regulering van crypto nadat Sam Bankman-Fried, een 30-jarige Democratische lieveling, meer dan 40 miljoen dollar uitgaf om DC-elites ‘af te betalen’ om een oogje dicht te knijpen voor zijn Ponzi-schema via de door hem opgerichte cryptobeurs (FTX).
Zoals TGP’s Joe Hoft rapporteerde, gaf het FTX crypto bedrijf ten minste 40 miljoen dollar aan Democratische kandidaten en doelen in de midterms.
Tot 2 miljard dollar is ‘vermist’ nadat FTX deze week instortte.
Financiële bijdragen – FTX Sam Bankman-Fried tweede alleen na George Soros in Democratische donaties…

Politieke donaties
2020 en eerder
Bankman-Fried deed als student weinig politieke donaties, met als uitzondering een bijdrage van 1.000 dollar aan Michael Bennet op achttienjarige leeftijd.
In de Amerikaanse verkiezingscyclus van 2020 droeg hij 5,2 miljoen dollar bij aan twee super PAC’s die de Biden-campagne steunden. Hij was de op één na grootste individuele donor van Joe Biden in de verkiezingscyclus van 2020, na Michael Bloomberg.
2021-2022
Bijdragen voor juni 2021 tot februari 2022 gingen naar leden van beide partijen. Ze omvatten directe donaties aan de Republikeinse campagnes van senatoren Susan Collins van Maine, Mitt Romney van Utah, Lisa Murkowski van Alaska, en Ben Sasse van Nebraska.
In 2022 gaf Bankman-Fried de eerste financiële steun aan Protect Our Future PAC. Protect Our Future werd gelanceerd als een Democratisch politiek actiecomité met 10 miljoen dollar aan initiële financiering met als doel “wetgevers te ondersteunen die het lange spel spelen bij beleidsvorming op gebieden zoals pandemische paraatheid en planning”, aldus Politico.
Bankman-Fried was de op één na grootste individuele donor aan Democratische doelen in de verkiezingscyclus 2021-2022 met totale donaties van 39,8 miljoen dollar, alleen achter George Soros. Hiervan werd 27 miljoen dollar gegeven aan Protect Our Future PAC, dat door Bankman-Fried werd gefinancierd. Hij doneerde 40 miljoen dollar tijdens de Amerikaanse midterm verkiezingen van 2022.
Bankman-Fried zei in februari 2022 dat zijn politieke bijdragen niet gericht waren op het beïnvloeden van zijn beleidsdoelen voor het cryptocurrency ecosysteem; FTX liet op dat moment echter een lijst met suggesties aan beleidsmakers rondgaan. Hij zei in een interview dat hij liever ziet dat de Commodity Futures Trading Commission een grotere rol speelt bij het reguleren en begeleiden van de crypto-industrie. De CFTC heeft een reputatie van relatief ontspannen regelgeving voor de industrie, in tegenstelling tot andere regelgevers zoals de Securities and Exchange Commission.
Bankman-Fried drong aan op regelgeving via de Digital Commodities Consumer Protection Act (DCCPA) door uitgebreid te lobbyen bij het Congres, wat werd gezien als gunstig voor FTX maar schadelijk voor de bredere industrie, met name de gedecentraliseerde financiële concurrenten.
Bijdragen voor het jaar 2022, tot 15 augustus 2022, gingen ook naar leden van beide partijen, met $105.000 gedoneerd aan conservatieven, en $35.872.000 gedoneerd aan liberalen.

BREAKING: Het nu failliete FTX crypto-slushfonds (gerund door Sam Bankman Fried…video hierboven) heeft Oekraïens donatiegeld witgewassen aan Democratische kandidaten om mid-terms te helpen manipuleren.
Volledige details met links naar 40 miljoen dollar aan donaties aan de Democraten, waaronder Fetterman.
Allemaal Smerig geld, gemanipuleerd, witgewassen of gestolen van klanten.
De Democraten “wonnen” de verkiezingen met vuil geld van crypto-oplichters.
Andrew Tate deelde zijn reactie op de FTX situatie en hun voormalige CEO Sam Bankman-Fried.
Kevin O’leary
Samuel Bankman-Fried, topman van de omgevallen cryptobeurs FTX, is zaterdag gehoord door de politie en regelgevers op de Bahama’s, waar het hoofdkantoor van FTX huist, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.
Dat hij door de Bahamaanse autoriteiten is gehoord betekent niet noodzakelijk dat er een strafonderzoek komt tegen de 30-jarige oprichter van FTX. Maar Bankman-Fried riskeert mogelijk ook in de VS vervolging nadat hij in het geheim 10 miljard dollar van klanten, onder wie Nederlanders, zou hebben overgeboekt naar zijn investeringsbedrijf Alameda. Een groot deel van dat geld is sindsdien verdwenen. Zeker 1 miljard dollar van klanten van het omgevallen cryptohandelsplatform is spoorloos verdwenen, hebben bronnen gezegd tegen persbureau Reuters.
Vrijdag werd bekend dat de cryptobeurs in de Verenigde Staten uitstel van betaling aanvraagt en dat Bankman-Fried ontslag nam. Zaterdag maakte FTX bekend dat het digitaal geld offline haalt, na een reeks ‘ongeautoriseerde transacties’. Volgens marktkenners zijn er inmiddels honderden miljoenen dollars van het ingestorte platform afgehaald.
Voor de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen is het spectaculaire einde van het crypto-imperium een bevestiging dat de markt voor digitale munten ‘zeer zorgvuldige regulering‘ vereist. ,,Het toont de zwakheden van deze hele sector”, zei Yellen zaterdag in een interview met Bloomberg News.
Honderden miljoenen verdwijnen uit ingestorte cryptocurrency-gigant
Een geschatte 662 miljoen dollar aan digitale activa is naar verluidt onttrokken aan FTX in ‘ongeautoriseerde transacties’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s