Save Heaven Baby Boxes

Safe Haven Baby Boxes heeft als missie het illegaal achterlaten van pasgeborenen te voorkomen door bewustmaking, het aanbieden van een 24-uurs hotline voor moeders in crisis en het aanbieden van de Safe Haven Baby Boxes als laatste redmiddel voor vrouwen die volledige anonimiteit wensen.

Onze geschiedenis
De oprichtster, Monica Kelsey, startte Safe Haven Baby Boxes, Inc. nadat ze zelf als kind in de steek was gelaten en nadat ze een “Baby Box” in werking had gezien in een kerk in Kaapstad, Zuid-Afrika. Zij heeft het tot haar persoonlijke missie gemaakt om anderen voor te lichten over de Safe Haven wet en om alles te doen wat nodig is om de levens van onschuldige baby’s te redden.

De Safe Haven Baby Box haalt de face-to-face interactie uit de overgave en beschermt de moeder tegen het zien. Het primaire doel van de Safe Haven Baby Boxes organisatie is het vergroten van het bewustzijn van de Safe Haven wet. Vrouwen in crisis kunnen de nationale 24-uurs hotline bellen en gratis advies en hulp krijgen. Tot op heden heeft de hotline meer dan 8.000 oproepen ontvangen uit alle staten van de Verenigde Staten. Safe Haven Baby Boxes heeft meer dan 500 vrouwen doorverwezen naar crisiszwangerschapscentra, geholpen bij 9 adoptieverwijzingen en meer dan 120 legale Safe Haven overleveringen. Vijfentwintig baby’s zijn overgedragen in onze Baby Boxen. Drie baby’s werden rechtstreeks overgedragen aan brandweerlieden op Safe Haven Baby Box locaties.

Baby Amelia, die op de foto hierboven wordt geëerd, is het laatste kind dat door verlating is gestorven in Indiana. Haar voetafdruk staat in ons logo. Sinds april 2016, toen de eerste box werd geïnstalleerd, zijn er geen dode achtergelaten kinderen meer geweest in de staat Indiana. Een bewijs dat ons werk succesvol is in het beschermen van baby’s en hun moeders in crisis. We hebben meer dan 100 Safe Haven Baby Boxen in gemeenschappen in het hele land klaar om te helpen met een veilige, legale, anonieme inlevering van een pasgeborene.

Er staan momenteel 143 baby boxes op de lijst….
… ik zeg maar even niets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s